Novosađani pomažu četvorogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac

Prva humanitarna priredba "Osmehom i igrom za Jovanine samostalne korake" održaće se danas, 18. novembra, u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Sremskoj Kamenici, za pomoć u lečenju četvorogodišnje devojčice Jovane Štikovac.
Novosađani pomažu četvorogodišnjoj devojčici Jovani Štikovac
Foto: 021.rs
Roditelji i vaspitačice iz vrtića "Zmaj" u Sremskoj Kamenici organizuju tri humanitarne akcije, kako bi pomogli devojčici koja će morati da odlazi na operacije u Rusiji u određenim vremenskim razmacima dok bude rasla.
 
Program počinje u 13.30h i traje do 18.45 sati. Program za decu traje do 16.30, dok će za odrasle početi u 16.45h. U programu za odrasle možete pogledati predstavu "Prijemni ispit", Pozorišta "Promena" od 17.30 sati.
 
Jovana je, kako kažu roditelji njenih drugara iz vrtića, radosno dete koja uživa u društvu svojih vršnjaka, ali joj je pomoć za lečenje neophodna.
 
Njoj je potvrđena dijagnoza "Beckwith – Wiedemann" sindroma, i ima strabizam i spazam u donjim ekstremitetima. Rođena je prevremeno, a od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, kao i na hipo i hidro terapijama.
 
Ono što ohrabruje je to da devojčica samostalno sedi, puzi i može da hoda uz pridržavanje, a do sada je imala tri operacije fibrotomije u Rusiji. Nakon druge operacije su usledili i prvi samostalni koraci. Porodica ima jedan cilj – da što pre osamostali Jovanu tako što će joj obezbediti odlazak na operaciju, kao i intezivan fizikalni tretman koji iziskuje novac. Njima je samo za tretmane mesečno potrebno 1.000 evra.
 
Čuvši za problem sa kojim se porodica suočava, roditelji mališana iz vrtića “Zmaj” iz Sremske Kamenice i vaspitačice su odlučili da organizuju akciju kako bi pomogli.
 
Cena ulaznice je 300 dinara, za mališane, a biće puštena u prodaju sat vremena pre početka programa. Za odrasle je ulaznica u vidu dobrovoljnog priloga.
 
Zatim, u ponedeljak, 19. novembra u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Ledincima će nastupiti mađioničar Volare, a u ponedeljak 26. novembra će u istoimenoj školi u Sremskoj Kamenici biti organizovane dve predstave u četiri igranja koja je organizovala Ružica Bojović i Dramsko udruženje i rođendaonica "Teatrilo". Predstave su "Ekološka bajka" i "Mogu da neću". 
 
Humanitarna fondacija Budi human – Aleksandar Šapić prikuplja takođe novac za Jovanu. Devojčici možete pomoći slanjem poruke 453 na sms broj 3030. Cena poruke je 200 dinara.
  • Pićuka

    18.11.2018 20:13
    Postoji budzet za lecenje dece u inostranstvu, neka se obrate tamo.
  • Ahm

    18.11.2018 13:35
    Postoji budzet za lecenje dece u inostranstvu, neka se obrate tamo.
  • Una

    18.11.2018 11:07
    Pravac Kamenica
    Radujem se da ova nasa divna devojcica, sto pre nacini samostalne korake.
    Njeni napori i trud njene porodice je ogroman ali i mi smo tu da pomognemo.

    Nadjjite vremena, S. Kamenica je blizu, a dan je odlican za predstave :)
    Povedite vase malisane, sigurno ce im biti mnogo lepo.
    Bitnije, budimo humani, odvojmo malo vremena i za druge!
    Samo nase prisustvo ce mnogo znaciti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti