Spomen-krstovi kod Almaške i Uspenske crkve biće obnovljeni

Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada izdvojio je sredstva za popravku spomen krstova u dvorištima Almaške i Uspenske crkve.
Spomen-krstovi kod Almaške i Uspenske crkve biće obnovljeni
Foto: 021.rs

Krst u dvorištu Almaške crkve biće očišćen i uspravljen, a ispucala mesta spomenika koji je od kamena biće popunjena adekvatnim materijalom i obaviće se druge sanacije.

Na spomen-krstu kod Uspenske crkve, pored čišćenja i uklanjanja tragova ranije loše restauracije, biće popunjene pukotine u kamenu i urađeni drugi manji restauratorski radovi.

Popravke će uraditi firma "Granit-Liješće" iz Sremske Mitrovice za 993.600 dinara, a radi se o istom preduzeću koje radi i restauraciju spomenika "Porodica" na Keju.

  • Janko

    23.11.2018 18:30
    Zavod je stavio svoju šapu na mnoge objekte u gradu i bez njihove saglasnosti ništa ne može da se radi na istim. Ako hoće da gazduju, treba i da plate.
  • gari

    23.11.2018 10:03
    Ne valja vam ni ovo, vidim...
  • Trorog

    22.11.2018 14:46
    Samo u smrDiji
    Pa valjda to treba crkva da plati?
    Zasto da to finansiraju gradjani druge vere i ateisti?

    Ova bagra vise ni ne gleda gde udara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.