Kanalizacija u delu Veternika gradiće se tri meseca duže nego što je to predviđeno

Radovi na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u Veterniku južno od Novosadskog puta trajaće tri meseca duže nego što je to prvobitnom konkursnom dokumentacijom bilo predviđeno, tako da će umesto krajem novembra, radovi biti završeni tek naredne godine.
Kanalizacija u delu Veternika gradiće se tri meseca duže nego što je to predviđeno
Foto: Pixabay
Kako je navedeno u Odluci o izmeni ugovora, rok je produžen jer investitor, odnosno Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, nije predao izvođaču radova (DOO "Put-Invest", elaborat i saglasnost koji su potrebni kako bi se izvodili radovi u ovoj zoni. Naime, da bi se izgradnja kanalizacije mogla izvesti u potpunosti, neophodno je izvesti i radove u zoni dalekovoda, a na osnovu elaborata koji investitor treba da dostavi nakon sprovođenja javne nabavke.
 
Ovo nije prvi zastoj u postupku javne nabavke izvođača radova za izgradnju kanalizacije u ovom delu Veternika. Poziv za podnošenje ponuda prethodno je objavljen šestog oktobra prošle godine, a od tada je tri puta produžen rok za podnošenje prijava. Nakon što je krajem novembra prošle godine objavljeno da je ugovor dodeljen izvođaču DOO "Put-Invest" iz Sremske Kamenice, drugi ponuđač podneo je Zahtev za zaštitu prava (11.12.2017. godine), na koji je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odgovorila negativno 19. januara ove godine.
 
Ugovor sa izabranim ponuđačem je, tako, zaključen tek u prvoj polovini februara. Ukupna vrednost radova (sa PDV-om) iznosi 29.309.410 dinara.
 
Lokacija na kojoj se gradi kanalizacija otpadnih voda nalazi se u naselju Veternik južno od Novosadskog puta. Planom generalne regulacije naseljenog mesta Veternik, odvođenje otpadnih voda biće rešeno preko separatne kanalizacione mreže. Otpadne vode će se preko postojeće i planirane kanalizacione mreže odvoditi prema kanalizacinom sistemu Novog Sada. 
 
Naselje Veternik povezano je na kanalizacioni sistem grada Novog Sada preko primarne kanalizacione mreže koja je izgrađena na Novosadskom putu. Deo naselja u kojem se gradi predmetna kanalizacija je naseljen individualnim stambenim objektima, pa postoji potreba za odvođenjem otpadnih voda na predmetnom području. Planirana je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od oko 3.000 metara. 
 
U ulicama je delimično izgrađen kolovoz, trotoari i kolski ulaz. Na pomenutoj lokaciji se nalaze vazdušni vodovi električne mreže. Nadzemni elektro stubovi su postavljeni na mestima planirane regulacije ulice na promenljivom rastojanju. 

Kad ste već ovde...

Stotine hiljada vas svakodnevno se oslanja na 021 tragajući za istinom i objektivnim pristupom informisanju. Obavezali smo se da ćemo raditi u interesu javnosti sa uspostavljenim visokim standardima novinarske profesije i vi ste nam uzvratili ogromnim poverenjem. Vašu podršku sada možete i da konkretizujete. 021 je pokrenuo gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od zanimljivih artikala direktno podržavate rad redakcije 021. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je za našu budućnost. Jer pravo novinarstvo vredi.

 • Darko

  28.11.2018 14:35
  Informacija
  Za Vašu informaciju elaborat se radi zbog bezbednosti izvođenja radova u blizini dalekovoda, a ne zbog kojekakvog uticaja na objekte i šahtove.
 • Brus Vilis

  28.11.2018 11:24
  @Yippie ki-yay MF
  Sigurno da u mnogo čemu nisam u pravu i nije strašno to priznati. Kao laik, prihvatajući sva vaša objašnjenja, ne mogu a da se ne narugam elaboratu o uticaju dalekovoda na objekte, koji se radi nakon što su skoro sve cevi već postavljene i šahtovi izgradjeni. A priča o prolasku rova kraj dalekovoda nije pala s neba, već je izletela iz usta radnika.
 • Darko

  28.11.2018 09:47
  Neznanje
  Na pitanje zašto nema elaborata u sklopu projekta, nadležni u Upravi kažu: zato što ga je projektant zaboravio uraditi, a zaboravio ga je uraditi zato što je radio projekat iz kancelarije i nije bio na terenu pa i nije ni znao da tu postoji dalekovod. Eto ustaljeno pravilo zašto raditi temeljno i kako treba kada se može ofrlje pa je kriv neko drugi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti