Žalbe "Vodama Vojvodine" za stara dugovanja samo uz uplatnice iz prethodnih godina

Građani kojima su ovog meseca stigla rešenja o odvodnjavanju od "Voda Vojvodine" mogu da se žale i ospore eventualnu grešku u podacima jedino ako poseduju uplatnicu, koja može da bude stara i do sedam godina.
Žalbe "Vodama Vojvodine" za stara dugovanja samo uz uplatnice iz prethodnih godina
Foto: 021.rs
Naime, građani su ovog meseca dobili obračun za prethodna tri kvartala 2018. godine, kao i obaveštenje za stara dugovanja koja su nastala dok je evidenciju i poslove naplate nadoknade za odvodnjavanje vodila Poreska uprava (od 2011. do kraja 2016. godine).
 
Kako se navodi u obaveštenju koje stoji na sajtu "Voda Vojvodine", "Vode Vojvodine" za period od 2011. do kraja 2016. godine ne poseduje evidenciju o uplatama, pa se zahtev za usaglašavanje stanja i osporavanje duga može podneti samo ukoliko građani imaju uplatnice iz tog perioda.  
 
"Napominjemo da bi naknadu trebalo platiti u roku od 15 dana, od dana prijema. Posle tog roka zaračunava se zakonska kamata pa se dešava da korisnici izmire osnovni dug, a ostane im kamata koja stvara novi dug", navodi se u obaveštenju na sajtu.
 
Svi koji imaju žalbe mogu da pozovu preduzeće na brojeve telefona: 0800 21 21 21, 021 4881 – 590, 4881 – 592, 4881 – 539 i 4881 – 433.
 
Podsetimo, često se javljaju greške na rešenjima za odvodnjavanje, a zbog kojih građani nekada i duplo plaćaju ovu uslugu. Kako je 021 pisao, rešenja nekad stižu i građanima koji nemaju nikakvu vezu sa melioracionim područjem, poljoprivrednim zemljištem i imaju kanalizaciju, a rešenja su stizala i preminulima. O tome čitajte OVDE.
  • Dragan

    26.12.2018 19:59
    Sramota
    Sad meni nije jasno,ko i sta oni odvodnjavaju.Kada su bile poplave plivali smo sad kad cetiri meseca nema kise,susa, meni stigne da platim odvodnjavanje.Sneg pao,ulice niko ne cisti,jedino glavne.Ovo sto u ovoj drzavi ima,to ni u Severnoj Koreji nema.Pre deset godina stizali racuni za vazdusarinu,da placam vazduh sto udisem,kao da je to drzavno.
  • Đorđe

    25.12.2018 10:40
    Netačna baza podataka
    Zbog neažurirane ( zastarele ) baze podataka izdaju se pogrešna zaduženja obvezniku, pa se vrši zaduživanje i za zemljište koje nije u posedu obveznika i nakon 10 godina od promene vlasnika. U rešenjima nema prikaza broja parcela i površine na koje se rešenje odnosi tako da su rešenja veštački uvečana. Prema Zakonu o poreskoj administracija zaduženja bi trebalo da se izdaju prema stanju imovine na dan 31. decembra prethodne godine. Poseban problem je što postoji samo jedno mesto za rad sa strankama i to u Novom Sadu umesto po opštinama gde bi obveznici mogli da lakše imaju uvid u stanje obaveza i rešavaju eventualne probleme bez troškova putovanja u Novi Sad.
  • Đorđe

    24.12.2018 23:10
    Netačna baza podataka
    Zbog neažurirane ( zastarele ) baze podataka izdaju se pogrešna zaduženja obvezniku, pa se vrši zaduživanje i za zemljište koje nije u posedu obveznika i nakon 10 godina od promene vlasnika. U rešenjima nema prikaza broja parcela i površine na koje se rešenje odnosi tako da su rešenja veštački uvečana. Prema Zakonu o poreskoj administracija zaduženje prema stanju imovine na dan 31. decembra prethodne godine. Poseban problem je što postoji samo jedno mesto za rad sa strankama i to u Novom Sadu umesto po opštinama gde bi obveznici mogli da lakše imaju uvid u stanje obaveza i rešavaju eventualne probleme bez troškova putovanja u Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti