Proširuje se područje zaštite Parka prirode "Begečka jama"

Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade je utvrđen Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode "Begečka jama".
Begečka jama je kao značajno prirodno dobro zaštićena kao park prirode i, zbog svojih prirodnih i ambijentalnih vrednosti, prostor koji zahteva posebne režime zaštite, uređenja i korišćenja. 
 
Predloženim prostornim planom Park prirode "Begečka jama" je proširen na 489,5 hektara, i obuhvata i peščane sprudove u blizini levog priobalja Begečke jame, kao i priobalni pojas Dunava u širini od 50 metara. 
 
Proširenje u pravcu severozapada predloženo je do granice sa KO Gložan (teritorija opštine Bački Petrovac) u cilju uspostavljanja zaštite na staništima starih stabala crnih i belih topola. Proširenjem je obuhvaćen i nasip, radi obezbeđivanja funkcionisanja međunarodnog ekološkog koridora Dunava.
  • novosađan

    06.12.2018 06:18
    čuvar
    Do god pred vratima vodenog ulaza u Begečku jamu član privrednog ribolova, jama će biti žabokrečina. A sa obližnje farme osoka se uliva u jamu ništa od toga. Šumsko gazdinsvo poseklo šumu. I mi sada pričamo o zaštiti.
  • White Power

    05.12.2018 20:18
    Zemlja kretena
    Eno, od silne zaštite, u Begečkoj jami ostale još žabe i po koji keder.
    Čim ova korumpirana, kriminalizovana kloaka nešto zaštiti-crno mu se piše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti