Otvoreno Odeljenje Audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju u Sremskim Karlovcima

Odeljenje Audiovizuelnog arhiva i centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka i umetnosti otvoreno je danas u Sremskim Karlovcima.
Zadatak ovog odeljenja je da očuva i predstavi celokupno kulturno, umetničko i naučno nasleđe.
 
"SANU i Srpska pravoslavna crkva baštine arhivsku građu neprocenjive vrednosti za naš narod, stoga je ovo izuzetno važan iskorak, jer će kroz proces digitalizacije bogata građa koju poseduje i čuva Arhiv u Sremskim Karlovcima postati dostupnija istraživačima, ali i široj javnosti", rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
 
Mirović je ocenio da je ovo značajan korak i u procesu revitalizacije Sremskih Karlovaca, kao jedne od ključnih tačaka naše istorije i naše duhovnosti, a koju je pokrenula Pokrajinska vlada osnivanjem Budžetskog fonda za obnovu.
 
Predsednik SANU Vladimir Kostić istakao je zadovoljstvo što je, posle Beograda, Audiovizuelni arhiv otvoren i u Sremskim Karlovcima, poručivši da je želja Akademije da on postane relevantna nacionalna institucija za digitalizaciju kulturne, naučne, istorijske i umetničke baštine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti