Grad se odrekao 50 miliona dinara od takse za isticanje firmi

Gradsko veće je predložilo da preduzetnicima u Novom Sadu i dalje za isticanje jedne table naziva firme naplaćuje pun iznos takse, dok će im za druge table koje eventualno još imaju, cenu umanjiti za 20 odsto.
Grad se odrekao 50 miliona dinara od takse za isticanje firmi
Foto: 021.rs

To znači da će se naredne godine skoro 50 miliona dinara manje sliti u budžet Novog Sada, jer se lokalna vlast odriče dela prihoda od komunalne takse.

Obrazloženo je da je to jer je ova taksa veliko opterećenje za privredne subjekte koji na teritoriji Grada imaju više izdvojenih poslovnih jedinica, odnosno objekata u kojima obavljaju delatnost.

Uz odluku je priložena i tabela koja pokazuje da će 3.864 pravnih lica i preduzetnika 2019. godine uplatiti skoro 200 miliona dinara na osnovu takse za isticanje firme.

  • Сремац

    10.12.2018 20:57
    ВАН ПАМЕТИ
    Зашто Град не поштује Устав и Закон, па натера предузетнике да се фирма истиче названичном писму Државе Србије,а на страним језицима да се плаћа посебна такса или порез? Прођите Змај Јовином,Пашићевом,Дунавском ,Лазе Телечког и набројте на прсте једне руке фирме које поштују Устав Србије.
  • bora

    10.12.2018 13:03
    prosetajte gradom
    Masovno zatvaranje lokala U NS. I Vojvodini.Do nove god 50%,.SVI NA BUDZET.
  • Pera

    10.12.2018 09:58
    Lepo
    ...razlog više da se još poveća porez na imovinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.