Odbijeni prigovori da se sačuva livadica na uglu Jovana Subotića i Kisačke

Stotine prigovora građana nisu bili dovoljni da se sačuva zelena površina na uglu ulica Jovan Subotića i Kisačke jer je Komisija za planove i zvanično odbila sve prigovore, saznaje 021.rs.
Odbijeni prigovori da se sačuva livadica na uglu Jovana Subotića i Kisačke
Foto: 021.rs

Komisija je tako prihvatila stav "Urbanizma" da se odbiju svi prigovori građana i ostane pri predlogu u urbanističkom planu da tu nikne soliter od sedam spratova.

Komisija je ipak, pokušala da ublaži to što će ovaj kvart u centru Novog Sada koji se oslanja na Ulicu Vojvode Bojovića ostati bez zelenila, time što je posebno preporučila da se za javnu zelenu površinu proglasi prostor pored Centra za socijalni rad, gde se sada nalaze montažni kontenjeri za beskućnike.

Naime, kako se vidi iz Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije blokova oko Ulice Vojvode Bojovića koji će u petak, 14. decembra razmatrati odbornici Skupština grada, Komisija za planove je 4. oktobra, odmah nakon burne javne sednice gde su građani tražili da se odustane od gradnje solitera, odložila konačno donošenje odluke dok "Urbanizam" ne vidi da li ipak ima neku drugu lokaciju za javnu zelenu površinu. Mesec dana kasnije, na sednici 1. novembra, "Urbanizam" je uz saglasnost Uprave za građevinsko zemljište i Centra za socijalni rad, predložio površinu na Bulevaru kralja Petra I koja je decenijama u gradskom vlasništvu i čuva se kako bi poslužila za potrebe Centra.



Kako su na kraju zaključili, ovaj prostor od 800 kvadrata je ozelenjena površina dostupna širem krugu korisnika i predstavlja adekvatnu lokaciju za javnu zelenu površinu za razliku od prostora na uglu ulica Jovana Subotića i Kisačke. S druge strane, Komisija nije navela da li će i park za istrčavanje pasa biti premešten na ovu novu lokaciju.

  • Podbarac Original

    11.12.2018 16:29
    @nostradamus sa ...
    Tebi neka presedne tvoj sendvic pa nekog drugog nazivaj tako kao da je bot bilo koje stranke.Kao sto vidis,skoro sam pa uvek u pravu,i nikakvu veru necu ubiti onima koji nemaju nikakve hrabrosti.Sve sam to pisao 2015.godine kada je isto desavalo na Podbari,bio sam na dve javne rasprave jer sam pozvan pa se nista nije desilo,isto ce biti i sada a i kasnije na Limanima,ovo nikakvim demokratskim metodama se nece resiti,ZAPAMTI TO.Bio sam i u Beogradu u subotu na protestu i skoro na svim protestima protiv despotske vlasti i niko mi nije ubio veru ni za cim.A bio sam i na demostracijama kada se pojavio famozni Nacionalni stroj i lepo ovde objasnio sta je i kako bilo.A kao sto vidis i malo smo nalepnica polepili na trgu Republike kada je stavljen spomenik,.... pa da ne nabrajam.Tako da budi 10% od mene i bices sjajan.Nego da raskrstimo oko toga ko priziva na demokratske metode protiv SNS-a ?Aloooooo botino.
  • Blek

    11.12.2018 10:51
    Tako je!
    @livadac
    "ovo zemljište je isuviše skupo"

    Odlicna logika,
    trebali bi ste da budete savetnik gradonacelnika Njujorka. Da ga podsetite da neka "travuljina" stoji u sred Menhetna, na najskupljem zemljistu na svetu - sa sve nekim pticama i vevericama. To bi pod hitno trebalo unovciti. Pojma oni nemaju kako se vodi grad.
  • Sambo

    11.12.2018 09:26
    zivim tu 50m dalje
    i gušim se u izduvima saobraćaja.Ko ce da kupi stan tu na raskrsnici, gde nema dva zbuna!?
    Gde ce ti stanari da parkiraju kola? nije mi jasno, umesto da ako im smeta izgled livadice ulože još malo u ozelenjavanje površine i izgradnju par stazica da vlasnici pasa ne gaze po blatu, oni grade soliter... Raja, Žuti prsluci i za nas i pse, to je izgleda moda koja dolazi i koju jedino razumeju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti