FOTO: Dom zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka dobio nove aparate, najavljene ambulante i za Adice i Sajlovo

Dom zdravlja "Jovan Jovanović Zmaj" dobio je novu medicinsku opremu.
Preko resorne gradske uprave nabavljeni su ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku, digitalni mamograf, stomatološka stolica, aparat za OPT telerendgen sa laserskim medicinskim štampačem, kao i pet vozila za Službu kućnog lečenja. 
Vrednost ove opreme je oko 40 miliona dinara. 
 
"Nastavljamo da podržavamo kapitalne projekte Doma zdravlja, a za sledeću godinu spremamo projektovanje novog objekta na Adicama. Dom zdravlja treba da isporuči projekat u prvoj polovini naredne godine, a mi smo spremni da, rebalansom budžeta, u drugoj polovini 2019. obezbedimo sredstva za njegovu izgradnju. Namera nam je da se otvori ambulanta i na Sajlovu. Projekat kompletne rekonstrukcije objekta "Liman" je u finalnoj fazi. To je investicija od 400 miliona dinara, i tako nešto nije urađeno 40 godina. Takođe spremni smo da projekat rekonstrukcije i nadogradnje objekta na Novom naselju takođe kandidujemo kod Kancelarije za upravljanje javnim projektima", rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
 
Prema rečima direktora Doma zdravlja Veselina Bojata nabavljena oprema je premijum klase i doprineće podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga. 
 
"Po prvi put je urađena detaljna analiza objekata Doma zdravlja i normativi predviđaju da Adice treba da dobiju objekat površine od oko 1.000 kvadrata, za šta je već urađen elaborat", naveo je Bojat.
 
Kako je rekao, Dom zdravlja vodi računa i o edukaciji i stvaranju stručnog kadra, pa je preko 30 mladih ljudi na specijalizaciji u toj ustanovi, a primljeni su i novi lekari koji su fakultet završili sa prosečnom ocenom preko 9.
 
  • Posmatrac

    13.12.2018 16:55
    @Vesna
    A zar vi ne biste svoje dete zaposlili da mozete? Pa covek se I skoluje I radi I stvara da bi svom detetu obezbedio bolji I sigurniji zivot? Pritom sama recenica kaze : “u gradskom autobusu” pa zar zaista mislite da bi se neko ko fingira proseke , laze ili krade vozio gradskim? Znaci iz vaseg komentara lekarska deca ne treba nigde da rade, zato sto su im roditelji lekari? Znaci svako ko zeli da ima dete ne treba da bude lekar, ili svaki lekar ne bi trebao da zaposli svoje dete zbog svoje struke?
  • Salajčan

    12.12.2018 13:47
    Dom zdravlja
    Hoće li se neko setiti Podbare i Salajke i našeg doma zdravlja. Naš dom zdravlja u ulici Jug Bogdana nezadovoljava uslove za ovoliki broj stanovnika (salajka i podbara su tolko izgrađene i naseljene). Ovo su bila neka obećanja da će se raditi na proširenju, ali sve je ostalo na obećanjima.
  • Vesna

    12.12.2018 13:10
    Lekar je lekar
    Prosek preko devet,ma nemoj,to ništa ne govori da će on biti bolji i stručniji lekar ,svi lekari kad počnu da rade uče od starijih kolega bez obzira na prosek.Što ne kažete da prioritet imsju deca lekara,da nema ni jednog lekara kome su roditelji lekari prosek ispod devet.Nameštate prosek jedni drugima,to više i ne krijete.Sram vas bilo,i koja je razlika između 8 i 9 kao ocene,šta to više ovi drugi znaju,ništa ama baš ništa.Ovi sa osmicom bolje rade,više se trude,non stop uče,posvećeniji su pacijentima, poslušniji su.Sram vas bilo,u gradskom autobusu javno pričate kako jedni drugima zaposljavate decu,rečima"pa moramo prvo svoju decu zaposliti".Eto to su devetke,mamine i tatine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.