Arežina zatražio primopredaju dužnosti na RTV, direktori na službenom putu

Direktor programa Radio-televizije Vojvodina (RTV) Slobodan Arežina, koji je nedavno sudskim putem ponovo vraćen na taj posao, zatražio je od generalnog direktora Miodraga Koprivice da omogući primopredaju dužnosti sa nezakonitom direktorkom programa Sonjom Kokotović Zečević.
Arežina zatražio primopredaju dužnosti na RTV, direktori na službenom putu
Foto: 021.rs
Arežina je od Koprivice zatražio da u što kraćem roku formira komisiju koja bi omogućila primopredaju dužnosti radi realizacije programa, a kako ne bi došlo do ugrožavanja funkcija i organizacije rada, navodi se u dopisu generalnom direktoru, prenosi portal Autonomija.
 
Problem bi mogao nastati jer su i Miodrag Koprivica i njegov zamenik Jožef Klem na službenom putu. Na službenom putu je i nezakonita direktorka Sonja Kokotović Zečević, dok je njena zamenica Milada Popović na bolovanju. To znači da će u takvim okolnostima primopredaja dužnosti teško biti izvodljiva, piše Autonomija.
 
Slobodan Arežina nije želeo da komentariše novonastalu situaciju.
 
Novi/stari direktor programa danas je na pisarnici ostavio još jedan dokument. On je Upravnom odboru predao Predlog izrade projekta unapredjenja kvaliteta programskih sadržaja RTV-a, koji podrazumeva vraćanje svih ukinutih emisija i urednika koji su smenjeni u maju 2016. godine.
 
Taj dokument, u koji je Autonomija takođe imala uvid, sadrži ustvari reviziju Arežininog predloga od 10. januara ove godine kada je prvi put sudskim putem vraćen na posao, a o koji se menadžment RTV-a oglušio.
 
U novom predlogu navode se programske smernice "koje bi zaustavile pad medijskog i društvenog uticaja pokrajinskog javnog medijskog servisa".
 
Podsetimo da je kabinet generalnog direktora Radio-televizije Vojvodina (RTV) potvrdio da će postupiti po presudi Apelacionog suda u Novom Sadu, i da će u roku koji je propisan tom odlukom, vratiti Slobodana Arežinu na funkciju direktora programa tog javnog medijskog servisa. Više o tome OVDE.
  • unity3D

    13.12.2018 14:43
    Guglaj ''vučić inauguracija brushalter'' i 99% šanse je da će ti izaći u prvih pet. Toliko o tome, toliko o svemu :)
  • Gari

    13.12.2018 08:14
    Da padne radikalska RTV i vrati se kvalitetna RTV kakve se secamo pod Arezinom. Pocetak pada Vucica.
  • NezainteresovaniLala

    12.12.2018 20:55
    Hrabro i dosledno
    Bravo za g. Arežinu!
    To potvrđuje o kakvom se čoveku i profesionalcu radi. Naravno, da će opstrukcija biti nastavljena i da mu neće dozvoliti da preuzme dužnost, ali on i ne krije kakve su mu namere, dakle da nastavi sa programskom šemom koja je bila istraživačka i profesionalna.
    Uporedite ovo sa "reporterkom Barbarom Životić i njenom glavnom urednicom", jasno je ko želi da se bavi stvarnim problemima ovog obolelog društva, a ko želi da ga šminka, nezasluženo hvali i blati sve one koji ne podržavaju carsku politiku koja nema alternativu i premca. Čak i kada car tvitne direktno iz UAE i pozdravi sve svoje pristalice. Imati kičmu je stanje duha, pre svega.
    Aktuelna direktorka je ostala poznata po ovom linku https://www.google.com/search?q=sonja+kokotovi%C4%87&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiEp4zOiJvfAhXJ-qQKHW7sDqIQsAR6BAgFEAE, pre svega i isključivo. Nju zanimaju jedino car, moda i zabava a nezavisno i istraživačko novinarstvo ostavlja drugima, recimo Barbari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti