Merenje kiseonika u krvi i druženje sa anesteziolozima u subotu kod Katedrale

Svi zainteresovani građani u subotu, 15. decembra kod Crkve imena Marijinog (Katedrale) biće u prilici da izmere procenat kiseonika u krvi i popune upitnik o tome koliko znaju o tome šta radi anesteziolog.
Merenje kiseonika u krvi i druženje sa anesteziolozima u subotu kod Katedrale
Foto: Pixabay
Ovu akciju organizuje Udruženje anesteziologa i intenzivista Srbije  povodom obeležavanja Meseca anesteziologa, a sve pod sloganom "Naša briga je da budete bezbedni i bez bola". 
 
Kako bi objasnili šta sve anesteziolozi rade pre, tokom i nakon operacije, Udruženje anesteziologa i intenzivista Srbije odlučilo je da tog dana među građanima uradi istraživanje "Koliko znamo šta radi anesteziolog?". Građani će popunjavati upitnik, a lekari će im pulsnim oksimetrom meriti procenat kiseonika u krvi. 
 
Akcija će se odvijati od 11 do 13 časova.
 
Rezultate istraživanja biće predstavljeni naknadno, u naučnom časopisu udruženja SJAIT. 
  • Milica

    14.12.2018 22:43
    odlicno
    ANESTEZIOLOG - vrlo naporan rad i fizicki i psihicki, zahteva veliku koncentraciju ,mnogo znanja i jos uvek je nedovoljno poznato i priznato
  • Novosadjanin

    14.12.2018 20:19
    Bravo za akciju!! Odlicna ideja..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti