Ključevi Omladinske prestonice Evrope predate Novom Sadu

Na Završnoj ceremoniji Omladinske prestonice Evrope Kaškaiš 2018 u Portugalu, u prisustvu brojnih portugalskih i zvaničnika EU, članova Evropskog omladinskog foruma, ali i gostiju iz cele Evrope, Novom Sadu je predata ta prestižna titula za 2019. godinu.
 Ključevi Omladinske prestonice Evrope predate Novom Sadu
Foto: 021.rs
Delegaciju Novog Sada predvodio je gradonačelnik Miloš Vučević, koji se tokom posete sastao i sa gradonačelnikom Kaškaiša Karlosom Kareirasom.
 
"Ovo je prava, pozitivna priča od velikog značaja za našu državu, kojom pokazujemo da smo itekako konkurentni u Evropi u oblasti omladinske politike. Naše devojke i momci su pokazali sposobnost da iznesu najzahtevnije programe, a danas Novi Sad preuzima mandat Omladinske prestonice za narednu godinu. Zvanično otvaranje nas čeka 26. januara 2019. kada ćemo prirediti ozbiljan spektakl kakav dugo nije viđen i verujem da će svi biti zadovoljni", rekao je Vučević.
 
Novi Sad je jedini grad izvan EU koji je uspeo da osvoji titulu Omladinska prestonica Evrope. OPENS 2019 sarađuje sa 42 omladinske organizacije, a realizovano je 46 programa, sa preko 100 partnera iz regiona. Cilj je da u 2019. godini programima Omladinske prestonice Evrope bude obuhvaćeno 500 000 mladih iz Srbije i regiona. 
 
Gradonačelnk je ocenio da je omladinsko učešće u društvenim procesima u Novom Sadu na visokom nivou, te da je kreiranje Lokalnog akcionog plana za mlade prepušteno omladinskim organizacijama, uz logističku i finansijsku podršku Grada. Međutim, tu se ne radi samo o njihovim pravima da budu neposredni donosioci odluka po pitanjima iz oblasti politike za mlade, naglašava gradonačelnik, već i o njihovoj odgovornosti za rezultate koje postignu.
  • Matorka

    15.12.2018 11:00
    zatajila pedagogija
    budalama na ponos; dođe mi da selim što dalje.
  • Haš haš

    15.12.2018 01:24
    Tiću brate
    Legle pare vidim!

    Radi se PR.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti