Bazar knjiga za Svratište do 20. decembra u Novosadskom pozorištu

Bazar knjiga za Svratište za decu i omladinu održava se 18, 19. i 20. decembra u Novosadskom pozorištu.
Građani svakog dana, od danas, do kraja akcije, 20. decembra, mogu u pozorište da donesu i svoje knjige
 
Novosadsko pozorište/Ujvideki Szinhaz ovih dana nastavlja svoju tradicionalnu akciju pomoći siromašnim sugrađanima. Ovoga puta pomoć je namenjena Svratištu za decu i omladinu na Bulevaru oslobođenja 39. Akcija, osmišljena kao prodaja knjiga, biće upriličena 18, 19. i 20. decembra u holu Novosadskog pozorišta (Jovana Subotića 3-5).
 
Knjige - po 100 i 200 dinara - prodavaće se od 10 do 19 sati.
 
Nakon poslednjeg dana prodaje, sav prikupljeni novac pozorište će uručiti koordinatoru Svratišta koji će, kako je dogovoreno, od tog novca kupiti ono što im je najpotrebnije. Građani svakog dana, od danas do kraja akcije 20. decembra, mogu u pozorište da donesu i svoje knjige za prodaju, kako bi se dodatno obogatila ponuda. Na mađarskom, srpskom, engleskom i drugim jezicima, knjige koje će se prodavati prethodno su prikupljene upravo zahvaljujući publici Novosadskog pozorišta. Novosadsko pozorište je tako do sada u nekoliko navrata pomoglo Školu "Milan Petrović" i Prihvatnu stanicu i dnevni boravak za beskućnike...
 
Kontigent knjiga u pozorište je ovih dana donela Gradska biblioteka, Odeljenje za decu. Knjige je za Bazar izabrala Katarina Novaković. Knjige je darivala i Biblioteka "Eržebet  Juhas" iz Bačke Topole te sugrađani, među njima i novinari i pozorišni kritičari.  
 
Na Bazaru se mogu naći pisci poput Ničea, Hornbija, Nušića, Andrića, Snoudena, Kišona, Musoa, Selenića, Pekića, Petrovića, Savića, Đivkovića, beletristika na engleskom jeziku, "relaksirajuća popodnevna literatura", stručni naslovi, knjige o samopomoći, istorijski romani, knjige o zdravlju, enciklopedije, izuzetne slikovnice i knjige za školski i tinejdžerski uzrast.
  • RAdio

    17.12.2018 21:48
    To da li će uspeti zavisi od nas. Dale, svi put pod noge, knjgie za sto dinara, pa to nema ni na Najlonu! A deci su potrebne bojice, čarape, i ko zna šta sve još. Puštajte ovu vest na radiju
  • jatzans

    17.12.2018 15:53
    Bravo za organizatore i sve koji su doprineli da akcija uspe!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti