Novosadske škole, vrtići i druge ustanove dobijaju 200 jelki s busenom

Gradsko zelenilo podeliće školama, vrtićima i drugim ustanovama u Novom Sadu 200 jelki s busenom.
Novosadske škole, vrtići i druge ustanove dobijaju 200 jelki s busenom
Foto: 021.rs
U pitanju je projekat "Produžimo život jelkama" koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine. 
 
Jelke će uoči božićnih i novogodišnjih praznika dobiti osnovne škole, vrtići "Radosnog detinjstva", Dečija bolnica, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Klinički centar Vojvodine, Gerontološki centar, Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Crveni krst, Svratište za decu i mlade i druge ustanove u Novom Sadu. 
 
Radi se o jelkama sa busenom koje će posle praznika biti vraćene u zemlju u dvorišta ustanova kojima će biti podeljene. 
 
Podsetimo da je Zelenilo počelo prodaju jelki s busenom na četiri lokacije u Novom Sadu. Jelke s busenom prodaju se na Trgu slobode u okviru manifestacije "Winter fest", u Limanskom parku, na platou ispred Spensa i kod crkve na Novom naselju.
 
Prodaja jelki u Limanskom parku, kod Spensa i na Novom naselju počinje u subotu, 15. decembar. Na Limanu će jelke moći da se kupe od 7 do 15 časova, dok će prodajna mesta na Novom naselju i kod Spensa raditi od 9 do 17 časova.
 
Cena jelki visine do 1,2 metra je 1.600 dinara, za one do 1,7 metara potrebno je izdvojiti 1.800 dinara, dok jelke koje su više od dva metra koštaju 2.000 dinara.
 
"Jelke sa busenom ne bi trebalo da se drže u blizini izvora toplote, prilikom kićenja treba voditi računa da se ošteti vrh drveta, jelku je potrebno svakodnevno orošavati, a zalivati dva do tri puta nedeljno vodom koja je prethodno odstojala nekoliko sati na sobnoj temperaturi", poručuju u "Zelenilu".
 
U "Zelenilu" pozivaju građane da im se obrate ukoliko žele da jelke posade na javnu površinu, bez obzira na to da li su sadnicu kupili na njihovim prodajnim mestima ili na nekom drugom mestu. Građani se "Zelenilu" mogu obratiti pozivom na broj: 021-21-00-266.
  • Hvala

    20.12.2018 21:50
    Hvala
    Uz jelku stiglo upustvo za upotrebu da ti pozli...ispada da treba vise gledati jelku nego decu u vrticu
  • Jelka za 2.000 din

    20.12.2018 12:44
    Gde se samo sete. ?Svaka košta 10.000 eura. Dobro znamo da su jelke ovih što su na vlasti, najskuplje na svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti