Agencija za borbu protiv korupcije: Dejan Mandić nije prijavio sva primanja

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenuće postupak protiv načelnika Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Dejana Mandića jer nije prijavio da prima zaradu na toj funkciji.
Agencija za borbu protiv korupcije: Dejan Mandić nije prijavio sva primanja
Foto: 021.rs

Kako pokazuju podaci Agencije, Mandić, koji na poziciji načelnika prima oko 100.000 dinara zarade, dobija i mesečnu naknadu od 464.510,33 dinara kao predsednik nadzornog odbora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore "SMATSA".

U Agenciji za 021.rs kažu da je Mandić od 2012. godine do danas podneo osam izveštaja o imovini i prihodima, ali da u njima nema podatka o trenutnim primanjima na mestu načelnika, zbog čega su pokrenuli postupak.

"Uvidom u podnete izveštaje, utvrđeno je da Dejan Mandić nije Agenciji prijavio prihode kao načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije grada Novog Sada, te će Agencija pokrenuti postupak prikupljanja informacija radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije", kažu u Agenciji za 021.rs.



Mandić je postao funkcioner 2012. godine. Najpre je bio član Gradskog veća zadužen za finansije, da bi 2015. godine postao direktor "Zavoda za izgradnju grada" i to preduzeće je vodio do njegove transformacije u Upravu za građevinsko zemljište i investicije krajem 2016. godine. U ovom periodu je imao i druge funckije kao član Saveta AIK Banke i Nadzornog odbora Novosadskog sajma.

Nakon gašenja ZIG-a, Mandić je postao pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i ubrzo potom i predsednik Nadzornog odbora SMATSA. Krajem 2017. godine prestaje mu funkcija pomoćnika gradonačelnika i dolazi na čelo Uprave za građevinsko zemljište.

  • Milica

    02.02.2022 06:03
    ....
    i pojeo vuk magarca...
    Uvek se u novinama objavi neki pocetak.... podneli prijavu i tako to i onda nista... A sta je bilo ppsle i kako se zavrsilo nikada bas nikada ne moze da se negde pronadje ili procita....
  • Онако безвезе

    13.01.2019 12:39
    ...
    ..хиљаду хектара у комаду код Бача, неких петнаестак станова у Новом Саду... итд
  • A dalje

    26.12.2018 21:25
    Ima ih
    Sta je sa ostalim postenim gradskim celnicima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.