GSP ukida autobusku liniju do Vrdnika zbog malog interesovanja

Zbog malog interesovanja za liniju, a samim tim i zbog ekonomske neisplativosti, GSP od 1. januara ukida liniju 86, na relaciji Novi Sad - Vrdnik.
GSP ukida autobusku liniju do Vrdnika zbog malog interesovanja
Foto: 021.rs
Ova linija uvedena je 1. oktobra i to na osnovu učestalih zahteva građana, poručuju iz gradskog saobraćajnog preduzeća.
 
"Tada je dogovoreno da se prate parametri njenog korišćenja i ekonomske isplativosti. Nakon tri meseca svakodnevnog praćenja, ustanovljena je veoma mala iskorišćenost kapaciteta, koja je neodrživa sa stanovišta racionalnog tržišnog poslovanja. Takođe, urađena ekonomska analiza nije potvrdila opravdanost daljeg postojanja linije do Vrdnika, pa je nadzorni odbor preduzeća doneo odluku o njenom ukidanju", navode u GSP-u.
 
Podsetimo, bilo je planirano da tokom sezone (od 1. maja do 30. septembra) na liniji 86 u jednom smeru bude 10 polazaka, a van sezone osam polazaka.
  • Tercet

    28.12.2018 20:20
    Svojevremeno je ATP Vojvodina vozila do skoro svih sela u opštini Irig, a za Vrdnik je bilo desetinu polazaka.
  • novosađanin

    28.12.2018 19:20
    venac
    Odeš na MAS stanicu ostaviš auto na parking, platiš. Kupiš kartu preskupu pa onda i peronsku. Kreneš a ono samo 3 usputna zaustavljanja. Najvažnije stajalište preskočeno - IRIŠKI VENAC. Stigneš u Vrdnik na bazen a ono radi u dve smene. Ne smeš unositi svoju hranu i piće. Pomnožiš sa članovima svoje porodice i vidiš da je isplativije u Morohalom i ostane ti kusur a i provedeš se.
  • triptih

    28.12.2018 19:02
    U Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju propisane su oštre sankcije za prevoznike koji obustave prevoz pre isteka roka važenja reda vožnje, a to je u ovom primeru slučaj. pošto se radi o međumesnom prevozu koji je u nadležnosti Republike baš me interesuje šta će preduzeti republička ili pokrajinska saobraćajna inspekcija? Očekujem ništa. Može im se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti