Novosadska kultura sećanja: Kad su svirali Gaga, Bata, Andrla, Žiksa

Postoji nekolicina novosadskih bendova koji su ostavili traga na sceni, a ovog puta prisetićemo se Vojvođanskog bluz benda, Sing Sing Singersa, Laboratorije zvuka, Andrle...
Novosadska kultura sećanja: Kad su svirali Gaga, Bata, Andrla, Žiksa
Foto: 021.rs
"Kada sunce dodirne ravnicu, sa planine se vraćam u dom, niz blagu se nizbrdicu priblažavam reci, svetla grada počinju svoj šou", peva Gaga u pesmi "Noć je dan", a mnogima će se već stvoriti slika prolaska kroz tunel i izlazak na Most slobode, odakle je pogled na Novi Sad jedan od najlepših.
 
Kasnije će isti Vojvođanski bluz bend otpevati i da je "vreme za Novi Sad". Kakav je to bend bio, lepo je za Radio 021 opisao poznati novinar Bogica Mijatović.  
 
"To je kao Crvena zvezda kad je osvojila u Bariju Kup šampiona. Skockalo se sve kako valja u jednom momentu i osvojili su titulu. Tako je i ovo, napravljen je Vojvođanski bluz bend", kaže Bogica.
 
Jedan od najuspešnijih novosadskih bendova bio je i Laboratorija zvuka. Po rečima Peđe Vraneševića, Novi Sad je često "gušio svoje", te su muzičari morali da karijere prave u Beogradu, Zagrebu ili Ljubljani.
 
"To je porodična manufaktura Mladena i Predraga. Podela u porodici je bila takva da je Peđa znao šta treba da se radi, a Bata kako, pa su u toj bratskog atmosferi delili taj posao i stvarali muziku koja je odzvanjala tih godina sa svih strana", prisetio se za 021 Anđelko Maletić Čupko
 
Veliki trag na sceni ostavili su i Sing Sing Singersi, u jednom momentu najpopularniji bend u gradu, a tu je i legendarni Andrla, kao i mnogi drugi kojih smo se prisetili u emisiji "Novosadska kultura sećanja", koju ovde možete i u celosti poslušati.
 
  • Kaćanka

    06.01.2019 00:11
    a Pink Panter?
  • Vlada

    03.01.2019 14:13
    @Mitar

    Pa onda ti ničim nemaš da se ponosiš sem koliko si glup.
  • Miroslav

    03.01.2019 09:50
    VBB
    I onda se odjednom pojavi VBB koji nema veze sa tom grupom. Koji je negacija te grupe. Neki nadobudni tip koji se poziva na neznam ni ja šta ,skrnavi sećanje na takvu dobru grupu. Strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti