Trista miliona iz budžeta Grada za JKP "Čistoća"

Blizu 300 miliona dinara iz budžeta Grada Novog Sada planirano je za realizaciju Programa investicionih aktivnosti i usluga JKP "Čistoća" u 2019. godini, što je na nivou prošlogodišnjeg iznosa.
Trista miliona iz budžeta Grada za JKP "Čistoća"
Foto: 021.rs
Oko 91, 4 miliona dinara predviđeno je za kapitalne subvencije, odnosno za projekat izgradnje reciklažnog dvorišta, te za sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju smetlišta u Novom Sadu, kao i za kupovinu dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera.
 
Ugovorom o sufinansiranju projekta za izgradnju reciklažnog dvorišta izmešu Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i Fonda za zaštitu životne sredine, Grada i "Čistoće", u budžet Novog Sada uplaćeno je 30 miliona dinara prošle godine. Budući da planirane aktivnosti nisu završene do kraja godine, preostala četiri miliona dinara namenjena su za nastavak projekta u 2019. godini. Nešto više od 37 miliona dinara predviđeno je za nastavak sanacije, zatvaranja i rekultivacije smetlišta.
 
"Čistoća" je prošle godine iz gradske kase dobila 50 miliona dinara za kupovinu dva kamiona za pražnjenje podzemnih kontejnera, a isti iznos predviđen je za kupovinu još dva kamiona u ovoj godini.
 
U usluge koje će Grad "Čistoći" platiti 150 miliona dinara iz budžeta, spada održavanje javne higijene na teritoriji grada, manuelno čišćenje, sakupljanje otpadaka, mehaničko čišćenje, pranje i pražnjenje korpi za otpatke, struganje i uređivanje ivičnjaka, trotoara, parkinga i staza, kao i sakupljanje i odvoženje lišća
 
Osim toga, za uklanjanje divljih deponija tom preduzeću biće isplaćeno sedam miliona dinara, za održavanje higijene na Petrovaradinskoj tvrđavi 1,3 milion, u međublokovskim prostorima 11,7 miliona, na dečjim igralištima i sportskim terenima 3,7 miliona, a na površinama za izvođenje pasa 890.000 dinara. 
 
Za održavanje javne higijene tokom manifestacija, kao i za vanredno održavanje, izdvojeno je devet miliona, a za održavanje Gradske deponije planirano je oko 15 miliona dinara, kao i osam miliona za rad Zimske službe.
  • Љубичица

    07.01.2019 10:04
    Ово је невероватно! За неповеровати!
    Прошле године за 2 камиона за пражњење ђубрета издвојено је 50 милиона и ове године још толико!
    Хоћете да поверујемо да 4 камиона коштају 100 милиона??!
    За 100 милиона може да се купи 100 камиона за пренос ђубрета проверено!!

    И 150 МИЛИОНА за одржавање хигијене НА ТЕРИТОРИЈИ НАЈПРЉАВИЈЕГ ГРАДА!!!!!
    Бесна сам.
    КО УЗИМА ОВОЛИКЕ ПАРЕ?!
  • Liman I

    05.01.2019 17:16
    Grad nikad prljaviji za ovu godinu. Nije pokupljeno lišće od jesenas, kereći izmet na sve strane, svakakvo đubre po travnjacima i trotoarima. Pikavci po ulicama. Trulež i đubre oko kontejnera. Nikad nismo imali tolike mašine za ćišćenje i toliko prljavštine. Zašto ti silni zaposleni ne uzmu četke i metle i ne očiste grad. Nijedan grad u bivšoj Jugi nije tako prljav kao Novi Sad, a nekad je bio pojam reda i čistoće. Gde je taj gradonačelnik da malo prošeta, ne mora da ide daleko, dovoljno je da ode na Liman I i da se uveri koliko je prljavo, a što dalje to je prljavije! Hoće li neko odgovarati za to, ili dobiti još 300 miliona?
  • Tasa 1951

    04.01.2019 22:27
    Samo bezanija odavde deco
    Pamtim duže od 04.01.2019 • 00:11
    zlatne ribice
    https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/131692/Kamioni-Cistoce-trose-neverovatnih-1300-litara-na-100-kilometara.html
    -------
    I to na autoputu a u gradu ne bih smeo ni da pomislim koliko bi tek u gradskoj voznji trosli.To mu dodje brat bratu 130 litara na 10 kilometara ili 13 litara po kilometru.Spejs satl nama treba u Srbiji kakvi kamioni za odnosenje djubreta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti