Plan dela Veternika omogućiće legalizaciju sagrađenih objekata

Plan koji se odnosi na Veternik (deo južno od Novosadskog puta, a severno od Ulice Miloša Petrovića u krajnje istočnom delu zone centra naselja) omogućiće ozakonjenje sagrađenih objekata, kao i njihovo legalno priključenje na gradsku komunalnu infrastrukturu.
S obzirom na stanje na terenu, odnosno na postojeće objekte, odlučeno je da se oni zadrže, ali uz stvaranje uslova za izgradnju novih stambenih objekata i poslovnih zgrada. Ostavlja se mogućnost izgradnje objekata namenjenih školstvu i zdravstvu.
 
U središtu bloka moguće je formirati parcelu koja izlazi na javnu površinu i koja bi bila za sportsko-rekreativne sadržaje. 
 
Kako bi se realizovala rekonstrukcija saobraćajnica, potrebno je rešiti vlasničke odnose, koji su u ovom naselju velikim delom nejasni. 
 
U okviru plana detaljne regulacije definisani su i uslovi izgradnje koji preporučuju jednospratnice, sa prizemljem i potkrovljem ili dvospratnice sa ravnim krovom. Podrumi i sutereni su dozvoljeni, ali se ne preporučuju zbog visokog nivoa podzemnih voda.
 
 
Stanje na terenu što se tiče zelenila neće se mnogo promeniti zbog skromne širine ulica, pa će tako najveći deo ukupnog fonda zelenila i dalje činiti dvorišta porodičnih kuća, dok je u pojedinim ulicama moguće zasaditi jednostrane drvorede.
 
Poseban akcenat u planu stavljen je na biciklistički saobraćaj, jer su biciklističke staze u Veterniku važan deo sistema povezivanja sa gradom i zajedno sa gradskim, formiraju lokalnu mrežu. Naglašena je potreba za realizacijom započetih i izgradnjom novih biciklističkih staza.
 
Prostor na koji se plan odnosi je delimično izgrađen, a najvećim delom su tu porodične kuće. Iako postoje instalacije električne i telekomunikacione infrastrukture, kao i instalacije gasa, one su uglavnom realizovane bez dokumentacije. Kuće su takođe bespravno priključene na vodovod.
  • Lala

    15.01.2019 12:51
    U ćumezu
    Da nije došlo do masovne izgradnje stanova u Novom Sadu u poslednjoj deceniji još bi mnoga nabedjena gospoda živela u onim ćumezima od kuća na Detelinari,Podbari...
  • Piplfoks

    14.01.2019 17:08
    @Dak

    Čak i kome se zalomilo da kupi stan za 'tepsiju ribe', taj ga je kupio normalan stan od pošteno zarađenog novca, nije podigao ruglo od kuće na divljaka i od bele tehnike koju je 'oslobodio' od svojih komšija.
  • PERICA####

    13.01.2019 10:35
    @Dak,NE LUPETAJ
    @Dak
    12.01.2019 • 18:16
    Oni su ih bar sami sazidali, a vi pitajte mame ,tate, bake i deke koliko su njih kostale njihove nekretnine.
    Otkupili ste grad za tepsiju ribe.

    TE MAME,TATE,BAKE i DEKE SU UPLAĆIVALI U STAMBENI FOND,CEO RADNI VEK!
    I PLAČALI REDOVNO KOMUNALIJE I POREZE! ODRADILI SU SVOJE STANOVE!
    SA,OTKUPOM IH JE SLOBA SAMO ZAJ.BAO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti