VIDEO: Atheist Rap sa Pećinkom na Egzitu slavi 30 godina postojanja

Čuveni novosadski pank rok bend Atheist Rap u 2019. godini obeležava jubilej – 30 godina kontinuiranog postojanja i stvaralaštva.
Tim povodom će na Addiko Fusion bini Egzit festivala održati ekskluzivan koncert, na kojem će im se na bini pridružiti i Vladimir Kozbašić Pećinko, jedan od dvojice osnivača benda.
 
Biće to njegov prvi nastup sa Ateistima posle osamnaest godina, a on će se ostatku ekipe pridružiti na pesmama sa prva tri albuma na kojima je pevao i u čijem je stvaranju učestvovao kao tekstopisac, kao što su nezvanična himna benda "Atheist Rap 2", "Dr Pop", "Grill 13", "Pećinko", "Tri jutra zemlje" i brojne druge. 
 
Pećinko će se na specijalnom koncertu koji Ateisti pripremaju za Egzit, pridružiti stalnoj postavi benda koju čine: Vladimir Radusinović Radule, Aleksandar Popov dr Pop, Aleksandar Milovanov Acke, kao i Zoran Lekić Leki. 
 
Ateisti su osnovani davne 1989. godine u Novom Sadu, da bi afirmaciju doživeli već nakon debi albuma "Maori i Crni Gonzales", izdatom 1993. godine, i kultne numere "Wartburg limuzina".
 
Trideset godina postojanja benda, koje su odlikovali sarkastični tekstovi, energični nastupi po regionu i u Evropi, beskopromisna muzička estetika i kritički odnos prema vlasti, Ateisti dočekuju sa ukupno šest studijskih albuma, jednim live i jednim "Best of" izdanjem, dok će novi album, koji će biti izdat u saradnji sa nemačkim sastavom Defenders of the Universe, biti objavljen tokom ove, jubilarne 2019. godine.
 
Godinama unazad Ateisti su jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, a u poslednjih nekoliko godina održali su i nekoliko uspešnih evropskih turneja. Tokom karijere, binu su delili sa bendovima kao što su NOFX, Bad Religion, Buzzcocks, Die Toten Hosen, NoMeansNo, PTTB, Cock Sparrer, The Exploited, ali i sa Green Day, Arcade Fire, Mando Diao, Arctic Monkeys i brojnim drugim.
  • Žile

    12.01.2019 18:16
    Na koncertu Atheista
    Sam upiznao devojku za koju posle Daka nije znao, da su se on i njegova bivša devojka viđali kada su se našli te Nove godine, ako se uopšte sećaju.
  • zfw

    12.01.2019 11:32
    srbija i rock - dva roga u dzaku
  • Podbarac Original

    12.01.2019 08:33
    Cestitam
    Momci,pratim vas jos kad ste bili klinci,svaka vam cast i velika zahvalnost za svih ovih 30 godina,nastavite da radite,vi ste ipak jedna od urbanih gradskih legendi Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.