Doček Pravoslavne nove godine večeras na 40 lokacija u Novom Sadu

Doček Pravoslavne nove godine biće večeras organizovan na više od 40 lokacija u Novom Sadu.
Deo programa za Doček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok će se za ostale programe kupovati karte na licu mesta. 
 
Violinista Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije nastupiće u Sinagogi, dok će Robi Lakatoš u Srpskom narodnom pozorištu predstaviti najznačajnije improvizacije u kojima kombinuje džez, klasičnu muziku i mađarsku romsku muziku. 
 
Publika će imati priliku i da uživa u prepoznatljivom zvuku koji spaja tradicionalno i moderno, ali i u savršenoj izvedbi Sanje Ilić i grupe Balkanika, koji će nastupiti u Pozorištu mladih
 
Na repertoaru će se naći i ime dive moćnog glasa Lene Kovačević, koja će publici prirediti koncert u sali NIS-a.
 
Atomsko sklonište nastupiće u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor", dok će na Spensu nastupiti bendovi Partibrejkers i Ritam nereda. Njima će se u maloj sali Spensa pridružiti i Planet of Zeus, jedan od vodećih bendova u Grčkoj. 
 
S druge strane, takođe na Spensu, u zapadnom holu, svojevrsni cirkuski kabare izvešće cirkuski umetnici iz Novog Sada - Kabare bre.
 
U Srpskom narodnom pozorištu najmlađima će premijerno biti izvedena opera za decu "Baš čelik", prema motivima jedne od najpoznatijih srpskih bajki, u izvođenju trupe "Visoko C" kojima će se kao specijalna gošća priključiti na sceni glumica Jovana Balašević.
 
Sana Garić, talentovana umetnica sugestivnog ženskog vokala i Bitipatibi nastupiće u Kulturnom centru Novog Sada.
 
Velika sala Novosadskog pozorišta biće rezervisana za Đorđa Miljenovića (Skaj Vikler), Šamrok bar ugostiće Nemesis – ženski death metal bend, dok će ove godine, elektronsku eksperimentalnu muziku predstaviti Second dream: Benjamin Fehr b2b Sloxxx koji će nastupiti u Matici srpskoj
 
U Hali 4 Novosadskog sajma će nastupiti velike svetske trens zvezde: lajv ektovi Etnica & Pleiadians (Italija/Španija), E-mantra (Rumunija) i DJ Adept (Rusija).
 
Del Arno Band nastupiće u Studiju M. Takođe, tu je i beogradski bend Zemlja gruva koji će nastupiti u kulturnoj stanici Svilara.
 
Prepoznatljive numere Baneta Krstića i Garavog sokaka publika će moći da čuje u maloj Sali Srpskog narodnog pozorišta.
 
Sa Malte, pravo u Novi Sad dolazi i Renzo Spiteri - perkusionista, kompozitor i producent, a novosadskoj publici predstaviće projekat "Quintessence" na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta
 
Grupa Vrooom će u Novosadskom pozorištu izvesti koncert "Erotizam", dok će novosadski ansambl "Serboplov" prirediti jedinstven doživljaj svim ljubiteljima tradicionalne muzike u Kulturnom centru Futog. Poljski džez muzičar Pjotr Damasjevič nastupiće u kafeu Absolut.
 
Svi obožavatelji lika i dela neprikosnovene Merilin Monro, ovog 13. januara imaće priliku da uživaju u svojevrsnom nastupu Miss Monroe, jedne od najtraženijih imitatorki dive Merilin Monro u maloj sali Pozorišta mladih, dok će Sajsi MC uz podršku DJ BKO nastupiti u Gerila baru
 
Neobičan spoj tradicionalnog, balkanskog melosa, veselog ritma i energičnih nastupa koji karakteriše muziku srpsko-hrvatsko-crnogorskog sastava MaiKA, novosadska publika imaće priliku da čuje u sali Studio M-a.
 
U Muzeju Vojvodine biće izveden koncert duhovne horske muzike "Iznad istoka i zapada" uz Hor novosadskog Univerziteta i Hor Saborne crkve "Sveti Georgije".
 
Novosadski Bluebirdsi u narodu poznatiji kao Plavi Ptičić, kaver bend sa ovih prostora, nastupiće u Bulevar Books-u
 
Publika će imati priliku i da uživa u Galeriji Matice srpske u mjuziklu "Ko se boji Isadore Dankan", u režiji Gee Gojak. 
 
Vokalno instrumentalni solista Loran Prokopić uz pratnju pijaniste i kompozitora Davida Klemma nastupiće u Američkom kutku
 
Poznati novosadski bend "Josip A Lisac", bend "Čičini čvorci" kao i DJ Smuk nastupiće u Domu B612. U susret jubileju, Osnovna muzička škola "Josip Slavenski" održaće koncert u Spomen zbirci Pavla Beljanskog
 
Popularni beogradski rep sastav "Prti Bee Gee" ovom prilikom nastupiće u klubu MED.
 
Ovo je deo programa 13. januara u Novom Sadu. Više informacija o programu i satnicama događaja možete pronaći OVDE.
 
Karte se mogu kupiti 22 časa na Gigs Tix prodajnim mestima.
  • Sever Srbije

    16.01.2019 22:26
    Ateisti i anti Hristi ako vam je lakse u vasoj prepisanoj terapiji psijijatra da plujete Pravoslavce samo navalite, mi vas postujemo i cuvamo cim ste tu!
  • Piško

    15.01.2019 22:49
    ...
    Nije li potpuna ironija to što samo pravoslavna nova godina ne može za džabe.

    P. S. Uzgred, nije pravoslavna već vizantinska.
  • Inspektor Višekruna

    15.01.2019 17:09
    Lupajte minuse
    Ali odgovorite da li je Aleksandrijski Patrijarh manji pravoslavac od vas, sa obzirom na kalendar koji koristi?
    Ako vam je toliko zadovoljstvo sam ću sebi lupiti minus, ako mi objave komentar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti