Novi Sad do jeseni dobija još četiri parkinga

Novi Sad će u toku godine dobiti još četiri parkinga na nekim od mesta koja se smatraju problematičnim, navodi se u planu javnih nabavki JKP "Parking servis".
Novi Sad do jeseni dobija još četiri parkinga
Foto: 021.rs
Do septembra bi trebalo da bude izgrađeno jedno parkiralište u Fruškogorskoj ulici kod igrališta FK "Kabel", jedno na Trgu Komenskog i jedno u Ulici Filipa Višnjića, naspram broja 13, dok bi do maja trebalo da bude izgrađen parking u Radničkoj ulici. Ukupna cena ovih radova iznosi 85 miliona dinara.
 
"Parking servis" planira da izdvoji gotovo 30 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju različitih parkirališta, kao i 2,5 miliona dinara za uređenje kosih ravni za savladavanje denivelacije kod parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom. Dva miliona dinara namenjeno je za sanaciju montažne garaže kod SNP-a i isto toliko za izgradnju parkirališta za bicikle. Ovo gradsko preduzeće daće i 150 hiljada dinara za nove bicikle. 
 
Neki od planova za tekuću godinu su i izrada softvera za plaćanje pretplatnih parking karata elektronskim putem, kao i unapređenje postojećeg SMS sistema naplate.
 
Ukupna planirana potrošnja "Parking servisa" za 2019. godinu iznosi više od 250 miliona (251.300.000) dinara, bez PDV-a.
  • NN

    15.01.2019 18:24
    Ne mogu da razumem ljude,koji dođu sa parama i onda kupe stan na "novoj detelinari" (koja je inače stara detelinara,u kojoj su bile zemljane ulice,pa posle kiše bude blato do kolena) u toj urbanoj ludnici,pa posle kukaju za parkingom,igralištem,zelenilom,...???
    Kad će neko iz grdskih struktura odgovarati za sve gluposti koje su zarad malo keša dozvoljavali investitorima,pa su na taj način upropastili ovaj grad,koji je pre tih "dozvola" bio najlepši i najpoželjniji za život,što odavno više nije,jer je postalo jako stresno ovde živeti??? Niko u ovoj državi,pardon , " teritoriji" ne odgovara ni zašta !!! I onda se čude zašto svi żele da odu u neku normalnu državu. Nema tu leka.Odavno je otišlo ovo društvo u pm.Zadnji koji izađe nek ugasi svetlo.
  • @Milan

    15.01.2019 09:12
    Parking
    Gresis Milane. Grad ima idiotsku odluku, po kojoj bilo koji investitor kad pravi zgradu, moze umesto parking mesta da plati penal gradu u iznosu od cirka 200k din. Grad dobija lovu, a investitoru jeftinije to nego da pravi parking mesto.
    A I ova sto naprave toliko su uska jer su pravljena po standardu za ficu i yugo. Ne mozes otvoriti vrata kao covek i izaci iz automobila.
  • vidra

    15.01.2019 01:12
    Ne treba nam još parkinga
    Idite lepo pešice, biciklom ili javnim prevozom. Novom Sadu treba vratiti zelenilo. Parkinzi nisu osnovna potreba, zelene površine jesu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti