Stanari dela Grbavice u najskupljoj poreskoj zoni, a nemaju kanalizaciju

Predstavnici nekoliko zgrada u Ljermontovoj ulici na Grbavici suočeni su sa, kako kažu, višedecenijskim problemima, prvenstveno komunalnim i urbanističkim, a naveli su i nerešene imovinsko-pravne probleme.
Stanari dela Grbavice u najskupljoj poreskoj zoni, a nemaju kanalizaciju
Foto: 021.rs
Kako su naglasili, njihovi stanovi pripadaju prvoj zoni za plaćanje poreza, što oni redovno izmiruju, ali zauzvrat nemaju adekvatne uslove za život u tim objektima.
 
Najveći problemi su u zgradama 2 i 4 gde se nalaze samačke sobe, koje su vremenom njihovi stanari pretvorili u stanove. Samostalno je svako izgradio kupatilo, ali kanalizacija nije legalno urađena, već je sprovedena po spoljnim delovima zgrada. Te cevi često pucaju i tada dolazi do izlivanja na ulicu, što predstavlja opasan izvor zaraze - zabrinuti su stanari tih zgrada, ali i okolnih. 
 
 
Zajednički problem stanara u Ljermontovoj od broja 2 pa sve do broja 16, kako su naveli, predstavlja nepostojanje trotoara i pešačkih staza, nedostatak parking mesta, neosvetljene ulice i pasaži, kolovoz je prepun rupa i potrebno ga je asfaltirati, a zbog nedovoljne širine puta, kamioni JKP "Čistoća" otežano prolaze, pa se kontejneri, kojih je takođe nedovoljno, neredovno prazne. 
 
Nekolicina stanara navela je i probleme prokišnjavanja ravnih krovova, a takođe imaju i veliki problem sa atmosferskom kanalizacijom prilikom većih padavina, kada voda prodire u podrume i do 50 centimetara visine. 
 
Stanari ovog dela Grbavice su svoje probleme izneli na današnjoj sednici Komisije za predstavke i predloge Skupštine grada. 
 
Komisiji se obratilo i Udruženje "Fruška gora" iz Ledinaca sa žalbama na ukidanje autobuske linije 75 i neredovno saobraćanje gradskih autobusa do Novih Ledinaca. Oni navode i da je nedovoljno da njihovo selo ima lekara samo svaki drugi dan, a da vikendom lekar ne radi.
 
Na sednici su razmatrani i svi pristigli odgovori nadležnih na prethodno upućene žalbe i postavljena pitanja i oni će biti prosleđeni na kućne adrese sugrađana koji su ih uputili.
  • pravi opalim te g...

    17.01.2019 09:14
    Ne diraj Telep. Nije to vas kokosinjac.
  • Jo

    17.01.2019 08:47
    @ns
    U samačkim je većina soba još uvek vlasništvo grada, tako da jesi u obavezi da saučestvuješ u sređivanju stanja.
  • dr Petrović

    17.01.2019 08:11
    prihodi grada
    Nije grad samo komunalije: grad ima 400000 ljudi koji su centripetalno angažovani sa po 20000 din. svaki. to je 3,389,830.508474576 Evra: 3,5 miliona evra MESEČNO. 42 miliona Evra godišnje. A od te sume koja se vrti u gradu, vlasti nisu u stanju da osmisle napredsk!
    Bedne li vlasti !
    Koga ste to birali ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti