"Merkator" prikuplja neobavezujuće ponude za prodaju tržnog centra u Novom Sadu

Kompanija "Merkator-S" od petka, 18. januara počinje da prikuplja neobavezujuće ponude radi prodaje objekta tržnog centra "Merkator" na Bulevaru oslobođenja 102.
"Merkator" prikuplja neobavezujuće ponude za prodaju tržnog centra u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tržni centar je ukupne površine 15.491 kvadrata, a prikupljanje ponuda zainteresovanih, u ime firme, radiće privredno društvo "CBRE" iz Beograda.
 
Ovo je samo nastavak najava da "Merkator-S" planira prodaju tržnih centara u Beogradu i u Novom Sadu kako bi smanjio dugove. Prethodno se, kao deo strategije iz 2014. godine, radila procena vrednosti tržnih centara, koja je pokazala da je ukupna vrednost nekretnina koje "Merkator" planira da proda u celom regionu oko 410 miliona evra.
 
Smanjeni bankarski dugovi omogućili bi firmi razvoj maloprodaja, što je jedan od scenarija koji se spominje u budućnosti. "Merkator" već upravlja marketima "Idea" i "Roda".
 
Kompanija će prikupljati neobavezujuće ponude do 11. februara, a oglas je objavljen u dnevnim listovima Danas i Politika.
 
Podsetimo, u toku je i prikupljanje neobavezujućih pisama o zainteresovanosti za upravljanje i unapređenje poslovanja "Spensa". Grad Novi Sad je ranije saopštio da je primio više molbi od strane zainteresovanih privrednih subjekata i drugih zainteresovanih lica da se produži rok za podnošenje ponuda, s obzirom na to da je bio kraj godine.
 
Ovaj poziv objavljen je nakon višemesečnih rasprava u javnosti oko budućnosti ovog objekta koje je u teškim finansijskim problemima, a sve nakon najave gradonačelnika Miloša Vučevića da je jedno od potencijalnih rešenja problema Spensa njegovo rušenje i gradnja manjeg sportskog kompleksa.
  • Sebastian Gasperic

    18.01.2019 05:46
    Vrhnika, Slovenija
    Dok je Mercator vodio Zoran gradonacelnik Ljubljane sve je radilo i profit imalo. Onda su ga zlobni zavidni ljubomorni Slovenci skinuli uz pomoc politickih dupelizaca i naravno od onda Mercator propada razgrabila banda sve na svoje privatne garaze i firme po svijetu sa raznim offshore registracijama gdje nemaju ni office samo sanduce za postu i to placaju 800$ godisnje nekome da prazni. Ali od male trgovine sa vocem i povrcem od Emone dalje Zoran je razvio jedan od najvecih centara zaposlio hiljade ljudi i samo u Srbiji otkupljivao na jedan poseban nacin voce i povrce od seljaka. Ne od zadruga nikada samo direktnim ugovorima sa seljacima - ugovor je bio kupujem ti svu papriku ugovor za 3 godine ali ja dajem cenu - pa ti odluci. I vecina njih je zaradila milione tako. Sve dok nije dosla zavist, da je Srbin generalni direktor Mercatora da mu dobro ide da ima firme sa sinom pa onda Srpsko Slovenska posla da ga optuze ko onog iz Hrvatske itd...ali on je cak i Jansu zeznuo: evo svi moji poreski dokumenti su javni na uvid svima, svo poslovanje moje i firme javno a ako toliko pljujete preko mene dajte vi vase javno. I naravno godinama ga je narod izglasao za Gradonacelnika Ljubljane dodjite da vidite cist uredan sredjen grad. Nadjite u centru ili okolo 1 rupu na cesti ili nesto sto nije u redu...naravno samo radom i dokazima se ovakvim zavidnim vrati. Zorane svaka cast napred nedaj se zlobi i favseriji kako se kaze ljubomori na Slovenskom da te unisti.
  • Logi

    17.01.2019 19:54
    futur
    Novi Sad 2030. Objavljen oglas za prikupljanje neobavezujućih ponuda za kupovinu tržnog centra Promenade. Nakon što je odmah do ovog tržnog centra, a na mestu nekadašnjeg Spensa otvoren najveći tržni centar na planeti, poznati Spenser, mnogi butici su zatvoreni u susednom objektu. Gradska vlast demantuje da planira da otkupi objekat i izvrši prenamenu u najveću fontanu na planeti, kako se navodi u nekim medijima. Kako se navodi u saopštenju kabineta gradonačelnika, ovaj objekat mogao bi da posluži kao treća glavna autobuska stanica ukoliko se pronađe strateški partner.
  • @dijasporac

    17.01.2019 19:51
    "Vi tamo" ste verovatno na klisi. Je l' ukusan sendvič?

    https://www.youtube.com/watch?v=xf3OmAHXGlA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti