Danas protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, među govornicima i Branislav Trifunović

Prvi protest "1 od 5 miliona" u Novom Sadu održaće se danas, 18. januara, a okupljanje je u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.
Danas protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, među govornicima i Branislav Trifunović
Foto: 021.rs
Na skupu će govoriti novosadski glumac Milorad Kapor, a u ime organizatora protesta u Beogradu govoriće glumac i nekadašnji student Akademije umetnosti u Novom Sadu Branislav Trifunović. Najavljeno je da će se prisutnima obratiti i predstavnik organizatora iz Novog Sada.
 
Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju gradskim ulicama, koja će biti okončana na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina. 
 
"Novi Sad se na ovaj način priključuje protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju. Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli. Zato u pozivu na protest, između ostalog, stoji: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju", najavljuju organizatori. 
 
Podsetimo, Novosađanka Tea Vukadin, jedna od organizatorki protesta, poručila je za 021 da je krajnje vreme da se Novi Sad uključi u proteste. Naglasila je da političari nisu uključeni u organizaciju, ali su najavili prisustvo na protestu.
 
Detalje možete da pročitate OVDE.
  • Ana

    28.01.2019 18:43
    Slusajte muziku
    Beogradski sindikat-Poroci Beograda, sve jasno kao dan!

    "Nas kartel najjaci na vrhu piramide...!"
  • @

    18.01.2019 15:43
    Mračno je...
    Dislajk na pitanje "smem li da govorim na protestu"?????

    Phiiii... pada kiša...
  • izlazak po bilo

    18.01.2019 15:24
    koju cenu
    Ako izadjem na protest to znaci da zelim promenu MA KAKVA ona bila .
    Nemam vise ni volje ni snage da trpim ove koji su sada na vlasti .
    Bio bih potpuno porazen kada bih pristao na sadasnji jezivi status quo , od ovih sada ne verujem da ima gorih na kugli zemaljskoj .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti