Treći put produžen rok za dostavljanje ponuda za Luku Novi Sad

Ministarstvo privrede objavilo je novi rok za prikupljanje ponuda za privatizaciju Luke Novi Sad, pa će svi zainteresovani, umesto do 18. januara, moći da pošalju prijave do 11. februara.
Treći put produžen rok za dostavljanje ponuda za Luku Novi Sad
Foto: Dragan Perišić
Početna cena za novosadsku Luku je oko osam miliona evra.
 
Na prethodnom tenderu početna cena je bila dvostruko viša, 15,98 miliona evra, ali nije stigla nijedna ponuda za kupovinu 99,4 odsto akcija tog preduzeća, iako su rokovi dva puta produžavani. 
 
U Vladi Srbije ranije su rekli da će se na tender javiti neke od najrenomiranijih firmi u svetu u oblasti lučkog biznisa, kao što su Dubai Port World iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, nemački Renus i američka grupa Valona. Na raniji poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Luke Novi Sad javilo se 12 firmi i investitora.
 
Pravo učešća na tenderu imaju firme koje se bave lučkom delatnošću u poslednjih 10 godina u kontinuitetu i da su u 2017. godini imale prihod od najmanje 30 miliona evra, kao i da su u svakoj od poslednje tri godine imale pretovar od 1,4 miliona tona.
 
Luka Novi Sad je jedina luka u većinskom vlasništvu države, ima pretovar od oko milion tona robe godišnje, a kapaciteti su joj veći od 2,5 miliona tona.
 
U toj kompaniji radi oko 150 ljudi.
  • Rotkvarija

    18.01.2019 16:06
    Daj bože
    Da to bude on.
    Osta bez posla 100 SNS-ovaca.
  • Filipinac

    18.01.2019 07:32
    Filipini
    Sad ce to Kole kupiti za 1 euro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti