Mia Simonović i Vukašin Ranđelović dobitnici nagrade "Predrag Peđa Tomanović"

Mia Simonović i Vukašin Ranđelović dobitnici su nagrade "Predrag Peđa Tomanović" za 2018. godinu, za uloge Ane i Miloša u predstavi "Moćni rendžeri ne plaču".
Predstava "Moćni rendžeri ne plaču" Tijane Grumić, u režiji Tijane Vasić, premijerno je prošle godine izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.
 
U obrazloženju žirija, koji su činili direktor Novosadskog pozorišta Valentin Vencel, pozorišna kritičarka Nataša Gvozdenović i pozorišni reditelj Predrag Štrbac, navodi se da se dvoje mladih glumaca u prethodnoj godini istaklo u više uloga u predstavama Srpskog narodnog pozorišta, te da su svojim radom i talentom opravdali prijem u ansambl Drame SNP-a.
 
"Žiri smatra da je nagrada izraz poverenja i afirmacije glumačke posvećenosti, priznanje za privrženost kako SNP-u tako i pozorišnoj umetnosti uopšte", stoji u obrazloženju.
 
Zadužbina "Predrag Peđa Tomanović" nagradila je i Ivanu Pančić, kao najbolju studentkinju glume na srpskom jeziku, koja je završila master studije, u klasi Nikite Milivojevića.
 
Podsetimo, nagradu "Predrag Peđa Tomanović" dodeljuje istoimena zadužbina, koju su osnovali roditelji prerano preminulog glumca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti