Uklanjaju se bolesna, a sade nova stabla na Avijatičarskom naselju i Detelinari

Radnici "Gradskog zelenila" nastavili su radove na ozelenjavanju dela Avijatičarskog naselja.
Uklanjaju se bolesna, a sade nova stabla na Avijatičarskom naselju i Detelinari
Foto: 021.rs
Reč je o zelenilu između Rumenačkog puta, Avijatičarske, Pančevačke i ulice Oblačića Rada. 
 
Traju pripremni radovi koji obuhvataju orezivanje 111 stabala lišćara, uklanjanje preraslog šiblja sa površine od 50 kvadratnih metara, kao i 27 prestarelih, oštećenih i bolesnih stabala, navode u "Zelenilu". 
 
"Planirana je sadnja 49 sadnica lišćara, a najzastupljenije vrste su lipa, grab, žalosna sofora i purpurna leska. Na mestima gde postoje podzemne instalacije, drveće će biti posađeno u polipropilenske cevi. Za zaštitu sadnica u otvorima na parkingu, planirano je postavljanje metalne ograde. Projektom je predviđena i sadnja 892 komada ukrasnog šiblja. Travnate površine koje su oštećene, a radi se o 602 kvadratna metra, biće obnovljene. Na 169 kvadratnih metara ovaj deo grada krasiće nova cvetna rundela. U ovom bloku biće postavljeno i šest parkovskih klupa", poručuju iz "Zelenila".
 
Trenutno se radi i između ulica Veselina Masleše i Janka Čmelika na Detelinari, do ulica Franje Kluza i Nikole Mirkova nа Avijatičarskom naselju. 
 
"Pripremnim radovima obuhvaćeno je uklanjanje 60 i orezivanje 99 stabala. Biće uklonjene manje divlje deponije građevinskog otpada. Ovaj deo grada biće bogatiji za 152 sadnice lipe, divljeg kestena, koprivića, ukrasne trešnje, žalosnog bresta i piramidalnog jasena. Kod stabala čiji bi korenski sistem mogao da ugrozi podzemnu infrastrukturu planirana je ugradnja 17 komada polipropilenskih cevi, dok će stabla u okviru parkinga biti ograđena metalnim stubićima. Na površini od 818 kvadratnih metara biće obnovljen travnjak", dodaju u "Zelenilu".
  • Huncut

    19.01.2019 10:19
    Opasan jablan
    Na Avijaticarskom naselju postoji veliki jablan visine 40 tak m. koji strahovito pucketa kad duva vetar. To je znak da moze da padne. Ne bi to bio veliki problem, vec se nalazi 5m od vrtica 'Veseli vozic'. Opet kazem, ne daj Boze da padne... Lokacija je Boska Vrebalova-Janka Cmelika.
  • Detelina

    19.01.2019 01:38
    Molim nadležne da ništa ne diraju u Stevana Mokranjca!
  • Гагаринова

    18.01.2019 15:41
    дрвеће у Гагариновој
    молим надлежен да среде накривљена стабла и гране у гагариновој

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti