FOTO: Marko Vučković prvi stigao do Bogojavljenskog krsta

Marko Vučković, pripadnik Specijalne jedinice Žandarmerije prvi je stigao do Bogojavljenskog krsta, preplivavši razdaljinu od 33 metra.
Ove godine plivalo je preko 100 učesnika, od toga tri žene.
 
Na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, ovaj događaj šestu godinu zaredom organizovale su Srpska pravoslavna crkva i MZ "Sremska Kamenica". 
 
Nakon liturgije koja je održana u Hramu rođenja presvete Bogorodice, krst je spušten do Dunava nadomak stadiona "Fruškogorac", a zatim je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, zajedno sa predsednikom Mesne zajednice Sremska Kamenica Ljubomirom Lasicom, osveštani ledeni krst položio u Dunav.
 
"Današnji događaj je pored, Srpske pravoslavne crkve, lokalne samouprave, Vojske, Žandarmerije okupio i veliki broj građana i to pokazuje da naš narod poštuje tradiciju i prijateljske odnose i da ima svetlu budućnost. Danas je preko 100 hrabrih i časnih momaka i devojaka uskočilo u Dunav, među njima i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin, na koga sam ponosan i za koga sam navijao, najbrži je bio Marko Vučković koji je pobednički izneo krst, ali važno je istaći da su svi učesnici pobednici i da zaslužuju iskrene čestitke", izjavio je Kružević.
 
Pravo učešća imali su svi punoletni i zdravi građani, s obzirom na to da se plivalo 33 metra u hladnoj vodi. Iz bezbednosnih razloga broj učesnika je bio ograničen. 
  • Miki

    24.01.2019 15:11
    Veliki
    Šta imate protiv ovoliko obnaženih muškaraca, meni je baš cool. Imaću o čemu večeras da maštam, ćao.

    Miki vas obožava momci. Kisica!
  • +384

    20.01.2019 17:05
    Nema to veze sa Isusom. To je ruski običaj, a pošto je spc ogranak "Trećeg Rima"... A još Vlaji mogu i da srbuju, super!
  • Nemanja

    20.01.2019 11:12
    @чојство

    Kako da ne, ceo svet će da nestane, a vi indijanci koji se ložite na bajke i bandite sa tetovažama Ostroga ćete da nasledite zemlju. Imate još možda deceniju dok vas ne pregazi civilizacija, uživajte u njoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti