Jednoglasno odlučeno: Bivšem igraču "Vojvodine" Dušanu Tadiću Februarska nagrada

Nekadašnjem fudbaleru Vojvodine i aktuelnom prvom strelcu holandskog Ajaksa Dušanu Tadiću jednoglasno je dodeljena Februarska nagrada Grada Novog Sada za 2018, odlučili su danas odbornici Skupštine grada.
Jednoglasno odlučeno: Bivšem igraču "Vojvodine" Dušanu Tadiću Februarska nagrada
Foto: 021.rs
Ovog srpskog reprezentativca predložio je njegov nekadašnji klub FK Vojvodina, u kom je završio omladinsku školu i koju, kako navode članovi komisije za dodelu gradskih priznanja, promoviše već godinama po svetu. On je ponosan na klub u kojem je igrao i ističe ga kao bitan faktor razvoju svoje profesionalne karijere, što ukazuje na njegovu skromnost, kao velikog i uspešnog igrača.
 
Gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je Tadića da prisustvuje uručenju na svečanoj akademiji 1. februara.  
 
"Tadić ima važnu utakmicu sutradan, s obzirom na to da je 'Ajaks' u direktnoj borbi za prvo mesto sa 'PSV' iz Ajndhovena. Ima i trening pred utakmicu, dosta su to strogi i ugovorom definisani profesionalni uslovi, ali verujem da će naći mogućnost i da će i 'Ajaks' podržati njegovu želju da dođe i primi nagradu u Novom Sadu", naglasio je Vučević uoči svečane sednice Skupštine grada.
 
Svih 70 prisutnih odbornika podržalo je predlog komisije da se Februarska nagrada uruči Tadiću.
 
 
Februarska nagrada dodeljuje se pojedincima koji afirmišu ime i slobodarsku tradiciju grada, u duhu tolerancije i drugih vrednosti koje Novi Sad neguje, a povodom 1. februara, Dana Grada Novog Sada. Uz priznanje ide i novčana nagrada od 130.000 dinara.
 
Nagrada će Tadiću biti uručena na svečanoj akademiji u petak, 1. februara.
 
Inače, Komisiji je stiglo pet inicijativa, od kojih je za dve utvrđeno da nisu podnete u skladu sa propisima. Komisija je razmatrala inicijative da priznanje, pored Dušana Tadića, dobije magistar književnih nauka i publicista Boško Brzić, odnosno kustoskinja Jelena Dobrović Bojanović. Inicijativa da nagradu dobije knjižara "Bulevar books" nije razmatrana jer se gradsko priznanje ne dodeljuje organizacijama.
  • Sale NS

    24.01.2019 06:32
    Žao mi ga je
    Trebalo bi da razlučimo neke stvari: 1. Dušan Tadić je izvanredan fudbaler; 2. Nije rođeni Novosađan i igrao je ovde svega 4 godine; 3. On je, hteli ne hteli, prva zvezda srpskog fudbala; 4. Ne poznajem ga ali mi izgleda kao dobar momak; 5. Verujem da je i njemu samom neprijatno oko ove situacije u koju je stavljen pa ga mnogi osporavaju (čitaj: p..ju) ni krivog, ni dužnog. Lično mu želim svu sreću u poslu kojim se bavi jer ga radi izvanredno. Mnogi, kao i ja, sada gledamo redovno holandkso prvenstvo i Ajaks samo zbog NAŠEG Dušana Tadića! P.S. Ajde sada vi dangube i lenčuge, pre nego pozajmite (čitaj: otmete) od roditelja pare za kafu i ce....tu, udrite miunuse!
  • ФИРМА 1989

    24.01.2019 00:09
    @Novi sad

    Погрешио си ти нешто, цела Србија је чула за њега, свако ко прати Премијер лигу а то је огроман број људи као и свако ко иоле озбиљније прати фудбал. Поредиш Тадића са најскупљим фудбалерима, онда упореди и ову награду, за њу скоро нико није чуо, питај суграђане да ли знају шта је Фебруарска награда, ту ће бити 5/100.
    А и припази на писменост.
  • Novi sad

    23.01.2019 01:03
    Katastrofa
    Baš je velik igrač poznat i priznat da bi on dobio nagradu!Šta je on uradio tako dobro da on bude naj bolji...Kakva je njegova biogeafija pa zapitajte se koliko je trofeja osvojio i u kojim klubovima je igrao sve,pa taj dečko trofej nije podigao u celoj karijeri...Igrati u propaloj Vojvodini,tamo nekom nižerazednom Sautemptonu a sad u Ajaksu koji je dobio od Bajerna iz dve utakmice 8 golova a tek u reorezentaciji se nije ni video na Sveckom prvenstu i vi takvom čoveku dajete nagradu a kad bih napravili anketu koje Tadić Dušan od 100ljudi možda bih njih 5 pogodili da je neki prosečni i ne zapaženi fudbaler...Pa nije on Mesi,Nejmar,Mbampe,Bufon da ga ceo svet zna i da vredi kao oni i da je nešto uradio kao oni pa ni po jadu a ovako jednom prosečnom igraču koji ničim nije zaslužio vi dajete nagradu...Pa taj nemože ni kopačke da briše ovim gore navedenim igračima...Da je osvojio Ligu Šampiona,Da je prvak Evrope,Sveta da je sa reprezentacijom nešto osvojio to bi onda bilo u redu a ovako jedno veliko ništa za takvog igrača...Pa veći je uspeh napravio Pavkov koji je pobedio jedan Liverpul barem i svet zna za Begeč sad da postoji na mapi...Koliko je trofeja Tadić osvojio u svojoj karijeri?Ni jedan a nešto jel uradio u Reprezentaciji?Pa nije,šta reći utakmica koja odlučuje protiv Brazila a on na klupi e toliko o tom Tadiću...Od toliko Doktora i Hirurga koji svaki dan spašavaju živote nečije vi dajete nagradu tamo nekom za koga Srbija skoro nije ni čula!!!Strašno da strašnije nem biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti