Oba stana sedmočlane porodice prodata poveriocu na licitaciji kod izvršitelja

Stan sedmočlane porodice Šaulić koji je dospeo na izvršenje prodat je u utorak i to istoj osobi koja je kupila njihov stan u Sremskoj Mitrovici, a kojoj, navodno, i duguju novac.
Oba stana sedmočlane porodice prodata poveriocu na licitaciji kod izvršitelja
Foto: 021.rs
Uprkos pokušajima advokata i Združene akcije "Krov nad glavom Novi Sad" da spreče da do licitacije uopšte i dođe, advokat porodice Šaulić Dragan Obradović kaže za 021 da ništa nisu uspeli da urade.
 
"To je ono što smo govorili od samog početka. Da ona (Lj. D.) hoće za 40 hiljada evra da kupi dva stana ukupne vrednosti od skoro 200 hiljada, jedan u centru Novog Sada, jedan u Sremskoj Mitrovici. Prvo je kupila taj u Mitrovici kad je bila licitacija, a sad i ovaj", kaže Obradović i dodaje da imaju još 14 dana da se žale i da pokušaju da skupe novac kako bi otplatili dug, da bi se ta odluka izvršitelja stopirala.
 
"To uopšte nije mali novac, negde oko 50 hiljada evra sa troškovima i sa kamatom, ali pokušaće da skupi sa željom da se to stopira, da isplati novac izvršitelju pre nego što dođe do dosuđenja", kaže Obradović.
 
Marko Tomović iz Združene akcije "Krov nad glavom Novi Sad" kaže za 021 da su razočarani ishodom licitacije i da su se nadali da će ona, uvidom u činjenice, biti, ako ništa drugo, odložena.
 
"Ova licitacija je zakazana uprkos tome što vlasništvo nad stanom dele dva bračna druga, a stranka u postupku je samo suprug. Nikoga nije zanimalo to da nekretnina nije u celosti u vlasništvu lica od kog se potražuje novac. I vreme za kada je bila zakazana licitacija je bilo problematično, jer je bio radni dan u 13 časova. Mi iz Akcije smo zaista hteli da se pojavimo tamo u velikom broju, ali zbog poslovnih obaveza i fakulteta niko taj dan nije mogao da putuje do kancelarije izvršiteljke u Sremskoj Mitrovici gde je i obavljana licitacija", kaže Tomović.
 
On dodaje da je važno u ovakvim situacijama biti solidaran, jer to je nešto što može svakom da se desi, da li zbog trenutka nepažnje, prevelikog poverenja u ljude ili lošeg funkcionisanja zakona.
 
"Pozivamo građane da se solidarišu sa ovakvim problemima, odlaskom na deložacije i licitacije, jer samo zajedničkim radom možemo doći do rezultata", navodi Tomović.
 
Podsetimo, stan porodice Šaulić u Šafarikovoj ulici dospeo je na licitaciju zbog, kako kažu vlasnici, fiktivnog duga koji je nastao tako što je "poverilac" Lj. D. tužila Muhameda Šaulića zbog 39.400 evra koje mu je navodno pozajmila, a zapravo, kako je utvrdio sud, bio je u pitanju deo isplate za stan. Kako ostatak novca nije uplatila, a nisu potpisali ni overili ugovor, ona je tužila Muhameda, tvrdeći da je bila u pitanju pozajmica. Više o tome pročitajte u našem tekstu OVDE.
  • Чарна

    28.01.2019 11:32
    Да, да, ...
    Да су ови наводно "оштећени" у праву, не би им суд продао станове.

    Јасно је да су узели новац на позајмицу, па после рекли да је то усмени договор за капару предвиђену за куповину стана, па узети новац зато не враћају, јер тражена сума (за наводни стан) није исплаћена у целости.

    Сада им се покушај преваре обио о главу.
    Њихова жртва је (јер има Бога) откупила оба њихова стана.
  • Neinformisan

    26.01.2019 17:59
    Za ovog hef gloka
    Izvini, jel ti inače tako uzimaš novce i robu od ljudi, pa potom pretiš? Šta si uzeo, pozajmio, kupio, to valjda platiš, a ne upireš pištolj!
  • Nemanja

    25.01.2019 22:26
    Vidi, vidi
    Vid’ šta je botova i ovde...brani se ustaljena biznis šema, čim sam pomenuo pravno zastupništvo od strane Glock, Steyer, Smit & Wesson i Colt kompanija. Neka, i treba, da znate ko će vam biti protivnik u pravnom postupku ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti