Grad krenuo u potragu za koncesionarom za Apoteku "Novi Sad"

Javni poziv za davanje koncesije za obavljanje farmaceutske delatnosti na teritoriji Novog Sada objavljen je danas.
Grad krenuo u potragu za koncesionarom za Apoteku "Novi Sad"
Foto: 021.rs
Kako se navodi u javnom pozivu, traži se koncesionar na 15 godina, koji bi trebalo da snabdeva stanovništvo, zdravstvene ustanove, privatnu praksu i druga pravna lica lekovima i medicinskim sredstvima. Zainteresovani privatnici imaju rok do 3. aprila da dostave svoje ponude.
 
Koncesionar će dobiti na korišćenje 25 objekata koje koristi Apoteka "Novi Sad", a Grad će pokušati da obezbedi korišćenje još tri objekta, koja nisu u javnoj svojini. Međutim, ono što privatni partner neće dobiti jesu garancije da će njegovo poslovanje u Novom Sadu i okolnim mestima uopšte biti uspešno.
 
"Koncesionar snosi rizik u vezi sa komercijalnim korišćenjem predmeta koncesije. Koncedent (Grad Novi Sad) ni u kom slučaju ne daju garancije da će konesionar, u uobičajenim uslovima rada, posredno ili neposredno, ostvariti povraćaj uloženih sredstava ili troškova nastalih u obavljanju delatnosti, niti će biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja bi po tom osnovu mogla da nastane", navodi se u javnom pozivu.
 
Privatni partner je dužan da plaća koncesionu naknadu, ali i da ponudi posao na neodređeno vreme za najmanje 46 zaposlenih, uz uslov da radnicima u periodu od najmanje dve godine od zaključenja ugovora ne može da otkaže ugovor o radu, ali i da im plata ne bude umanjena.
 
Koncesionar će apotekarsku delatnost obavljati na teritoriji Novog Sada, Begeča, Futoga, Ledinaca, Petrovaradina, Sremske Kamenice, Rumenke, Kaća, Budisave, Stepanovićeva, Kovilja, Kisača i Čeneja. U ovim mestima koncesionar će moći sam da određuje cenu lekova, medicinskih sredstava i drugih proizvoda koje bude prodavao. 
 
Podsetimo, kako se moglo videti u prethodno objavljenim dokumentima, procena je da će privatni partner uložiti oko 30,5 miliona dinara u renoviranje, opremanje i adaptaciju 25 objekata u kojima bi poslovao. 
 
Prema poslednjim podacima Ministarstva finansija, Apoteka "Novi Sad" ima više od 576 miliona dinara i više od 16.000 neizmerenih obaveza prema dobavljačima. Račun apoteke je u blokadi gotovo 500 dana, za iznos veći od 80 miliona dinara. Više o razlozima koji su doveli do urušavanja gradske apoteke možete da pročitate OVDE.
  • zoro

    30.01.2019 07:16
    Banda
    Sto je zapoceo sloba i DS, ovi nazadnjaci su usavrsili do perfekcije. Nestrucno rukovodjenje, kradja drustvene imovine, koriscenje resursa i pljacka javnih preduzeca, i jos mnogo toga...
    LUSTRACIJA!!!
    Da se zabrani bavljenje javnim funkcijama, svim politicarima, od Tita do danas. Oni su nas doveli do ovoga u cemu smo.
    ISPITIVANJE POREKLA IMOVINE!!!
    Imovinu za koju nemaju dokaz, da je stecena legalnim putem, ODUZETI!!! a kriminalce zatvoriti. Ako je imovina stecena legalno (u sta sumnjam za svakog politicara), naplatiti porez sa kamatama (ako nije placen).
    Pa da vidis ko ce ubuduce da se bavi politikom (pojedincima je politika porodicni posao). Kriminalci u odelima, da prepuste meto strucnjacima.
    DIPLOME!!!
    Svakom, ko je stekao imovinu na osnovu lazne diplome, ODUZETI!!! a krominalce zatvoriti.
    Doslo je do grla Samo novi pocetak, sa novim ljudima nas moze izvuci.
  • Pićuka

    29.01.2019 18:56
    Ovi nisu sposobni bilo šta da naprave, poprave, izmene, poboljšaju, isprave .. Znaju samo da gradsko prodaju a za sebe da kupuju.
  • Martin iz Nedodjije

    29.01.2019 13:42
    BRUKA I SRAMOTA
    Nigde ni reci, ko je doveo Apoteke do propasti. Ja cu vam reci!
    Oni isti, koji godinama, kao Vlast i Opozicija na silaze sa ekrana. Nevaljali, kvarni, nepreduzimljivi, neinventivni Kadrovi.
    Poltroni, skorojevici, ulizice, kvazipoliticari.
    Rjecju lopovi!
    U uredjenim drzavama oni bi bili uhapseni a politika koja ih je postavila, suspendovana.
    Sto narod kaze "Vrana vrani ociju ne vadi".
    Zato su PROTESTI legitimni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti