Privredna komora Vojvodine obeležila vek postojanja

Svečanom akademijom Privredna komora Vojvodine obeležila je danas jubilej, 100 godina od osnivanja i rada, kada su, pre jednog veka, predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru iz koje se razvila današnja Privredna komora Vojvodine.
Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ovaj jubilej ne potvrđuje samo važnost i efikasnost te asocijacije, već i značaj i trajnost modela komorskog okupljanja privrednih subjekata i zajedničkog traženja novih puteva za uspešno poslovanje i ekonomski razvoj u celini.
 
Međusobna podrška i partnerski odnos Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine, dodao je on, najbolji je, i jedini put ka zajedničkom cilju – efikasnom i ubrzanom ekonomskom razvoju Vojvodine.
 
"To je, istovremeno, i deo politike koju u Vojvodini vodimo od 2016. godine, politike okupljanja oko projekata, oko ideja, oko modela funkcionisanja i, najzad, oko ciljeva čiji zajednički imenitelj jeste brži ekonomski razvoj", naglasio je Mirović.
 
"Privredna komora Vojvodine, na temeljima bogate tradicije, nastaviće da radi u službi privrednika. Od osnivanja ove asocijacije, sve do danas, privrednici su činili stub stabilnosti Komore, ukazujući nam svoje poverenje, koje traje", ocenio je  predsednik Privredne komore Boško Vučurević.
 
Na svečanosti su uručene godišnje nagrade "Kosta Mirosavljević" najuspešnijim privrednicima za 2018. godinu. 
 
Nagrađena su tri privredna društva i dva pojedinca – za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije je "Termovent SC" iz Temerina, u oblasti usluga "Bata" iz Trešnjevca, a u oblasti poljoprivrede "Nektar" iz Bačke Palanke; za najuspešniju privrednicu izabrana je Mirjana Rajkov "SIM" iz Novog Sada, dok je za najuspešnijeg privrednika priznanje dodeljeno Predragu Đuroviću, vlasniku i predsedniku Odbora direktora AD "Žitopromet" iz Sente, koji se u ime laureata zahvalio PKV.
 
"Želeo bih da istaknem da je sigurno ova nagrada podsticaj svima nama u našem budućem radu koji bi trebalo da bude, ako ne na boljem, onda bar na istom nivou, kao i do sada i da se zahvalim svima onima koji su prepoznali naš rad i naše trajanje u tom radu u poslu kojim se bavimo", rekao je Đurović.
 
Povodom jubileja, Godišnja nagrada za najuspešnije privrednike nosi ime Koste Mirosavljevića, dugogodišnjeg predsednika Komore (1919-1939) i najzaslužnijeg za njen razvoj i značajnu ulogu koju je Komora imala u međuratnom periodu.
  • Sale NS

    02.02.2019 08:37
    @opstanak Svuda je tako
    Tema ovog izveštaja je VELIKI JUBILEJ - pogledaj malo naslov.

    A oko obaveznog članstva: u nekim zemljama ne možeš predati završni račun ako nisi izmirio obaveze prema komori. Kada komore rade svoj posao onda je to baš dobro.
  • Opstanak

    01.02.2019 18:08
    Ne bi li opstali, kada je clanstvo privatnih firmi obavezno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti