Koji je najbolji dodatak ishrani za vaše dete?

Prodavnice zdrave hrane, supermarketi i apoteke preplavljeni su reklamama za proizvode koji su, navodno, "ključ" zdravlja.
Koji je najbolji dodatak ishrani za vaše dete?
Foto: Pixabay
Popularne "mete" marketing timova poslednjih godina postaju deca, s obzirom na činjenicu da su roditeljima sve dostupnije informacije o zdravlju i roditeljstvu. Istina o upotrebi svih ovih proizvoda često ne mora (i nije) u vezi sa očuvanjem zdravlja. Ukoliko zaista želite da svom mališanu obezbedite zdrav rast i razvoj, nije potrebno da uzimate čokolade obogaćene vitaminima, "zdrave" lizalice i slične trikove.
 
Vaš mališan može da nauči da voli određeni dodatak ishrani i bez marketing pakovanja. Naročito kada je reč o dodatku koji je prekopotreban i esenciji koju ne možete da sintetizujete, niti da je unesete redovnom ishranom u dovoljnoj količini.
 
Šta su esencijalne masne kiseline?
 
Kao što je napomenuto, esencijalne masne kiseline moraju u organizam da se unesu i bez istih život ne bi bio moguć. Ove kiseline nalaze se u visokokvalitetnim namirnicama koje su često van naših dohvata - na primer, kvalitetna riba tj. riblje ulje, ali su vrlo zastupljene u svakodnevnoj ishrani naroda koji imaju dugu i bogatu tradiciju uzgoja ribe. 
 
Uzimajući u obzir manju pristupačnost, a samim tim i cenu ribe na domaćem tržištu, esencijalne masne kiseline lakše i jeftinije dolaze do nas u vidu dodataka ishrani.
 
Poslednjih godina pažnja se (sa veoma dobrim razlozima) daje omega-3 masnim kiselinama. One su jedni od "tvoraca" našem imunosistema i ćelija, utiču na regenerativne sposobnosti najvećeg organa u telu - kože, čuvaju pamćenje, doprinose dobrom raspoloženju i jačanju mišića, ali i snižavaju pritisak, masnoće i osećaj uznemirenosti. Takođe čuvaju kosti, kosu, zube i nokte, čuvaju vid, doprinose većoj koncentraciji pri složenim zadacima, što je bitno za osnovce i srednjoškolce pred kojima se svakog dana nalaze novi izazovi u školi.
 
Kako doći do kvalitetnih omega-3 masnih kiselina?
 
Lako. Na dohvat ruke, u Novom Sadu, već danas možete da nabavite premium omega-3 masne kiseline, direktno iz Norveške, po originalnoj recepturi u kojoj uživaju žitelji skandinavskih zemalja. Naime, "Norway House" je specijalizovana kompanija koja direktno, poštujući domaće zakone, uvozi najkvalitetnije omega-3 bombonice za decu, sa prijatnim ukusom voća koji mališani momentalno zavole.
 
Bombonice sadrže DHA i EPA omega-3 kiseline, ali i dodatak vitamina D i E. Upravo ovi vitamini pažljivo su birani zbog svojih dokazanih efekata na apsorpciju kalcijuma i fosfora, regulaciju i jačanje imunološkog sistema, održavanje funkcionisanja koštano-mišićnog sistema i regulaciju krvnog pritiska. 
 
"Pravila" uzimanja ovih bombonica su laka - mališanu dajte dve bombonice dnevno, uz obroke, kao nagradu ili pripremu pred odlazak u školu, te na lak način stvorite naviku deteta da se unapred raduje svojoj dnevnoj dozi omega-3 masnih kiselina (bez neprijatnih mirisa ili ukusa). Neka omega-3 postanu deo vaše svakodnevnice i kroz vreme ćete primetiti jasne i naučno dokazane efekte na zdravlje mališana.
 
Za više informacija o omega-3 proizvodima ne samo za decu, već i za odrasle, ali i trudnice, posetite zvaničan sajt "Norway House".
 
Norveške visokokvalitetne premium omega-3 proizvode, čiji je ekskluzivni uvoznik i distributer "Norway House d.o.o.", možete pronaći u potpuno opremljenom OMEGA-3 NORWAY Shop-u u Pariskom magazinu u centru Novog Sada, kao i u OMEGA-3 NORWAY Shop-u na Vračaru u Beogradu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti