Sejdinović dobio pretnje i uvrede preko fejsbuk stanice Srbija Naša zemlja

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović dobio je danas mnogobrojne pretnje i uvrede preko fejsbuk stranice "Srbija Naša zemlja".
Sejdinović dobio pretnje i uvrede preko fejsbuk stanice Srbija Naša zemlja
Foto: Medija centar Beograd
Na toj stranici objavljen je kratak tekst u kojem se navodi da je Sejdinović "vojvođanski separatista" i "islamski fanatik" koji "prezire Srbiju i Srbe", a potom je u mnogobrojnim komentarima Sejdinoviću upućen veliki broj pretnji smrću i proterivanjem, kao i uvreda.
 
Sejdinović je dobio pretnje i u direktnim porukama, a sve su prijavljene Republičkom javnom tužilaštvu, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.
 
Sejdinović je kazao da ovo nije prvi put da se nalazi na meti kampanje serijskih pretnji. "Interesantno je da sam užasne pretnje i uvrede u serijama dobijao tokom protesta posle predsedničkih izbora 2017. godine", rekao je Sejdinović.
 
On je dodao da misli da iza kampanji stoji vlast, koja se uzrujala zbog građana na ulici, pa kreće svim silama na "protivnike". "U pitanju je nesumnjivo organizovana akcija zastrašivanja", rekao je Sejdinović.
 
Čelni ljudi NDNV-a i kolumnista portala NDNV-a Autonomija Igor Besermenji juče su bili meta napada portala istraga.rs.
  • Čitalac

    09.02.2019 10:39
    Podrška novinaru
    Što je veći strah SNS-a, biće više ovakvih stvari, ali na sreću počeli su da ih i "pronalaze" - isto iz straha. Drma se fotelja, jasno kao dan. Ne brini Sejdinoviću, neće ti oni ništa, to je samo odraz nemoći. Uz tebe smo!
  • Мунгос

    09.02.2019 08:18
    Било је грозно када сам то прочитао на њиховој страници.
  • White

    09.02.2019 08:15
    Ne biraju sredstva,angazuju pacenike,naravno,bice uhapseni i ekspresno pusteni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti