FOTO: Više od 100 džakova smeća prikupljeno kod Betanije

Više od 100 džakova smeća prikupljeno je za sat vremena, u kvartu oko porodilišta Betanija, u akciji "Zelene brigade čiste gradove od smeća", koju je pokrenula Zelena stranka.
U prvoj akciji Zelenih brigada, koja je simbolično počela kod gradskog porodilišta u kom se godišnje rodi oko 7.000 beba, učestvovalo je preko 100 volontera i članova Zelene stranke, okupljenih u Zelene brigade.
 
"Količina đubreta koju ostavljamo za sobom je zaprepašćujuća. Činjenica da smo za svega sat vremena u delu jednog gradskog kvarta sakupili 100 džakova smeća, ukazuje da naš odnos prema životnoj sredini mora da se promeni. Zelene brigade su važne. Zelene brigade su nadstranački projekat koji je okrenut zdravijoj budućnosti našeg grada i naše dece", rekao je po završetku prve akcije Zelenih brigada Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke.
 
Volonteri koji su učestvovali u akciji podržavaju stav Zelene stranke da ni najorganizovanije komunalne službe ne mogu očistiti sve površine koje koriste gađani, ako se ne vodi računa o zajedničkoj higijeni i ako smeće baca ko gde stigne.
 
Na zelenim površinama u Novom Sadu ima više od 20 tona otpada. Akcija Zelenih brigada će se tokom cele godine odvijati u svim gradovima i mestima u Srbiji, sa ciljem da se ukloni smeće s dečjih igrališta, međublokovskih zelenih površina i drugih javnih prostora koje građani koriste za relaksaciju i odmor. 
  • prečanin

    11.02.2019 14:40
    Druge nam nema
    Ko čisti smeće ruke mu se pozlatile , ko sneče baca- ruke mu se osušile.
    Ili mi ili oni
  • Djura

    11.02.2019 11:28
    Predjite bul. kralja Petra i zadjite malo medju zgrade pa cekirajte cega sve ima. Ja zovem cistocu vec godinu i po dana da dodju da na ociste kraj. Postoji jedan zbun u kojem je bukvalno deponija. Nema cega nema. Od stolica do cipela, kutija, flasa... I zamislite, niko se nije pojavio da ga ocisti posle godinu i po dana slanja mailova i zvanja. Ako izadjete malo iz grada i krenete kolima u bilo kojem pravcu i ako nadjete 2 metra pored puta da nema smeca, smatrajte se sretnim covekom! Ova vlast nam je uzela i pravo na dostojanstvarn zivot. Grad nikada nije bio prljaviji. Bukvalno moramo da crvenimo pred stranim gostima.
  • Nada

    11.02.2019 07:42
    Brže,jače,najgore
    Postavljene su fotografije na tviteru kako Šodroš polako postaje gradska deponija. Ostala sam bez teksta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti