NDNV: Novinar Igor Mihaljević izložen pretnjama i uvredama

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je pretnje koje poslednjih dana preko društvenih mreža dobija novinar iz Novog Sada Igor Mihaljević i pozvalo građane na solidarnost sa novinarima koji su mete napada i pretnji.
NDNV: Novinar Igor Mihaljević izložen pretnjama i uvredama
Foto: 021.rs
Kako navodi NDNV, Igor Mihaljević je bio izložen uvredama i pretnjama na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, pošto je izneo kritičke objave o udruženju za zaštitu životinja Levijatan i nakon toga je dobio poruke u kojima se vulgarno vređaju on i njegova porodica.
 
"Upozoravamo javnost da su uvredama i pretnjama ovih dana izloženi i drugi novinari iz Vojvodine, članovi NDNV-a, kao i njegovo rukovodstvo", navodi NDNV i dodaje da je njihov predsednik Nedim Sejdinović prethodnih dana dobio na "stotine poruka u kojima mu se preti smrću, proterivanjem i iznosi niz uvreda zasnovanih na nacionalnoj pripadnosti".
 
Podseća se da je pretnjama do sada bio izložen i urednik portala SOinfo iz Sombora Sava Majstorov, a pre toga kolumnista portala Autonomija Igor Besermenji, kao i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić.
 
"Smatramo da je reč o organizovanoj kampanji protiv profesionalnih novinara i našeg udruženja, koje je inače već godinama meta nacionalista i šovinista. Čelnike NDNV-a neretko javno prozivaju i etiketiraju i visoki politički zvavničnici. Podsetimo da je pre neki dan šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović javno vređao predsednika NDNV-a, a to mu nije bilo ni prvi put", navodi se u saopštenju.
 
Udruženje smatra da "izostanak adekvatne reakcije policije i tužilaštva ukazuje da je reč o organizovanoj hajci pod patronatom države čiji je cilj da se ućutka kritička reč protiv režima".
 
"Jer, svi novinari koji se usude da rade profesionalno dobijaju etikete državnih neprijatelja i stranih plaćenika, po oprobanom receptu nacionalšovinista još iz devedestih godina", ocenjuje NDNV.
  • Vojvosadjan

    15.02.2019 11:18
    @rastabuđilizovani
    Ugrožen si ti i to jako.. mentalno, fizički, seksualno..
  • @Rastibudjilizovani

    14.02.2019 16:29
    Posao NUNS, NDNV, Gruhonjica i ostalih nije da reaguju na vesala. To je posao drzave. Sto je ona i ucinila. Ali je njen posao je i da reaguje na pretnje novinarima. Sto ona nije ucinila. I u tome je i problem.
  • High low

    14.02.2019 16:14
    Ne daj se Mihaljevicu..... Samo kritika, to jedino menja stvari na bolje.
    Veliki pozdravi sa ostrva.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti