Novosadske škole bez nastave zbog gripa, Radosno detinjstvo izdalo preporuke roditeljima

Đaci u Novom Sadu biće na raspustu cele ove sedmice, dok je Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" objavila preporuke roditeljima šta da čine, a u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom kada je u pitanju grip.
Novosadske škole bez nastave zbog gripa, Radosno detinjstvo izdalo preporuke roditeljima
Foto: Pixabay
Sve škole u Vojvodini, pa time i u Novom Sadu, neće održavati nastavu kako bi se smanjila mogućnost širenja gripa, a prema odluci Vlade Srbije.
 
Ovaj raspust će trajati do ponedeljka, 25. februara.
 
Epidemiološka situacija gripa u vrtićima "Radosnog detinjstva" je stabilna, ali prema preporuci Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa raspust produži za nedelju dana, Predškolska ustanova izdalo je više preporuka roditeljima mališana. U ovoj ustanovi kažu da bi roditelji trebalo da:
 
- zadrže dete u kućnom okruženju shodno mogućnostima; 
 
- da dete koje ima kašalj, sekreciju iz nosa tj. simptome početka bolesti ne dovode u vrtić;
 
- da poštuju upustva i mere prevencije Instituta za javno zdravlje Srbije.
 
Kako se navodi u saopštenju iz ove ustanove, Radosno detinjstvo će nastaviti da prati situaciju sa drugim nadležnim službama u cilju zaštite zdravlja najmlađih Novosađana.
  • alias

    19.02.2019 09:24
    @Alias
    Нпр. дете којем расту зуби (јаслице) вама из авиона изгледа болесно, а дете је здраво, само балави!

    Васпитачица није лекар! Може само да препоруку на основу свог скромног мишљења, а не дијагнозу! По том вашем критеријуму, могу онда учитељи, наставници и професори исто тако. Зар не?

    пс. дајте мало више маштовитости са nickname-ом, без copy/paste.
  • Alias

    18.02.2019 15:04
    Kakvi komentari
    Da li je dete zdravo ili bolesno vidi se iz aviona a roditelji od lekara donose blanko opravdanja...toliko o vasem komentaru o vaspitacicama
  • hm

    18.02.2019 14:06
    Stadu ovaca bi bolje bilo da se zapita sta se maskira iza ove, nikad vidjene smrtonosne epidemije koja kosi i odnosi zivote. Gore od variole pre 45 godina, gore od kuge pre vise vekova... zbrisace sve srbe koji se ne sakriju u kuce sledecih nekoliko meseci. A ko ne bude drhtao od straha, bice pokosen, cak i ako se sakrio. Ali da se to zapita, onda to ne bi bilo stado ovaca, nego grupa ljudi tj. gradjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti