Najavljeni radovi u Almaškom kraju i produžetak Bulevara Jovana Dučića

Grad Novi Sad uložiće 410 miliona dinara u realizaciju tri projekta u oblasti saobraćajne infrastrukture.
Reč je o izgradnji saobraćajnih površina sa javnim osvetlјenjem u Ulici Marka Milјanova, u produžetku Bulevara Jovana Dučića i proširenju kolovoza i izgradnji trotoara u Ulici Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici. Iznos je putem konkursa Gradu odobrila Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine i on pokriva 76 odsto vrednosti tih investicija. Ostatak sredstava izdvojiće Grad Novi Sad.
 
"Radi se o kompletnoj rekonstrukciji Ulice Marka Milјanova, praktično, o njenom pretvaranju u bulevar koji će imati nove kolovozne trake, trotoare, biciklističku stazu, parking, zamenjene vodovodne i kanalizacione cevi i novu modernu rasvetu. Izgradnjom Žeželјevog mosta, ali i puštanjem saobraćaja preko Beogradskog keja, stekli su se uslovi za realizaciju tog projekta vrednog 248 miliona dinara. To je najava velikih ulaganja u Almaški kraj, jer će Grad opredeliti dodatnih 100 miliona dinara u radove u još tri ulice na Podbari. Dobili smo novac i za produženje Bulevara Jovana Dučića, to je investicija od 238 miliona dinara, kojom će biti obezbeđen novi izlazno-ulazni pravac između Novog naselјa i Veternika, a tu je još i investicija od 55 miliona dinara za realizaciju poslednje faze rekonstrukcije Ulice Sonje Marinković u Sremskoj Kamenici", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na uručenju ugovora u Banovini. 
 
On je dodao da se ove godine očekuje otvaranje centralne kuhinje "Radosnog detinjstva", ali da se radi i na pripremi još zajedničkih projekata, gde u prvom redu spada uređenje centra grada.
 
"Trenutno smo u fazi projektovanja. Ako projekat bude gotov do leta, ove godine bismo krenuli sa parternim uređenjem Pozorišnog trga i tako najavili snažne investicije u centru, da dočekamo 2021. godinu kao reprezentativna Evropska prestonica kulture", rekao je Vučević.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore predstavnicima 41 lokalne samouprave, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u ukupnom iznosu od 3,4 milijarde dinara.
 
Tim sredstvima biće finansirano i sufinansirano 56 projekata na teritoriji Vojvodine u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i u oblasti razvoja sporta.
  • Filip

    23.07.2019 07:55
    Secam se ovog teksta
    I sta bi sa rekonstrukcijom ulice Marka Miljanova? Vise od 10 godina je sav saobracaj isao ovom ulicom i sada je potpuno ruiniran kolovoz!!! Pitam ja kada ce je presvuci novim asfaltom?
  • Misaone imenice

    19.02.2019 23:51
    Trotoari, cvece i parkinzi
    Marka Miljanova je ulica 5 minuta udaljena od Zmaj Jovine i u toj ulici NE postoji trotoar. Svaka zgrada koja je zavrsena i useljena ima polomljene betonske trake i zakrpljene, raznih nivoa i oblika, blato na sve strane. Kontejneri sa djubretom koje iz njih visi smrde ispred stanova ..i sve to na 5 minuta od pesacke zone. Sramota. Porez - I zona naravno...covek bi pomislio da sve blista, da je sve pod zelenilom, sa parkinzima, sa lepim kandelabrima, cvecem, sa kvalitetnim asfaltom na kolovozu a tamo kao da se II Sv. rat sinoc zavrsio. One olupine od Kulpina i Elektroporcelana iste kao 1950. sa starih razglednica Novog Sada, samo im i fasade sada otpadaju. Dajte cveca, zelenila, parkinge da to lici bar na pristojnu ulicu u kojoj se moze stanar i parkirati a ne da lici na raspad! U normalnom svetu ovo ne moze da bude bulevar (osim ako ne sruse te starudije od zgrada i kuca). Tolike garniture prosle kroz grad i Urbanizam, svi imaju sansu da ostave lep trag za sobom a rusevine, djubre i blato u Marka Miljanova stoje li stoje vise od pola veka. Pa i ispred novih zgrada. Slika i prilika domacina. Kao da niko nije video kako izgleda uredjena, lepa ulica, javna povrsina. Turisti i posetioci ne veruju da se to ovde zove centar i staro jezgro grada.
  • Marko Miljanov

    19.02.2019 23:14
    Marka Miljanova trazi parkinge
    Gde ce siriti kolovoze u Marka Miljanova i napraviti parkinge kad je sve vec uzano? Treba uzi kolovozi a mnogo parking mesta pored zgrada sa obe strane jer biseri (ne)strucni iz Urbanizma su davali poslednjih 25 godina dozvole za zgrade u Marka Miljanova bez garaza i parking mesta. Nakazno projektovanje. Gde da se parkiraju stanari ovih zgrada??? Na krovove??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti