Novosađani na protestu u petak potpisuju "Sporazum sa narodom"

Protest pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održaće se i ovog petka, 22. februara, šesti put, u Novom Sadu.
Okupljanje građana biće na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova
 
Na skupu će govoriti prof. dr Čedomir Čupić i doc. dr Radivoje Jovović.
 
Građani će sa Pozorišnog trga krenuti u protestnu šetnju duž Jevrejske i Futoške ulice, pa skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i onda nastaviti ulicama Maksima Gorkog i Stražilovskom do raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde će se šetnja i završiti. 
 
Najavljeno je da će se protestu prvi put organizovano priključiti stanovnici pojedinih delova grada i studenti, o čemu će više reči biti narednih dana, najavljuju u Inicijativi "Jedan od pet miliona".
 
Učesnici protesta će takođe prvi put biti u prilici da potpišu dokument koji je nazvan "Sporazum sa narodom", a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu. Potpisivanje "Sporazuma" biće organizovano na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radio-televizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protestne šetnje kod Pokrajinske vlade i Skupštine grada.  
 
"Protesti se nezaustavljivo šire Srbijom i krajem ove nedelje protestni skupovi će biti održani u više od 60 gradova širom zemlje. Jačanje protesta istovremeno obavezuje sve učesnike da pokažu maksimalnu odgovornost i potpunu posvećenost glavnim ciljevima zbog kojih su protesti i pokrenuti. Građani Novog Sada i drugih gradova ne bore se na ulicama i trgovima samo za puku smenu vlasti, već za temeljne i suštinske promene u državi i društvu. U državi koju je od građana oteo vladajući režim i gotovo razorenom društvu, najmanje što može da se traži jeste to da se promeni - sve", poručuju u Inicijativi.
 
Kako je bilo na protestu prošle sedmice pogledajte OVDE.
  • skspr

    21.02.2019 11:50
    Povedi nas Rašooooo!
  • Nezaposlen

    21.02.2019 08:03
    sa fakultetom
    @conte 20.02.2019 • 19:16
    Ne moze subotom. Bice ih manje u BG.

    Moze i petkom i subotom i svaki dan dok ovi ne odu. Vremena bar imam, a cini mi se da nisam jedini.
  • Obrazlozi Gradjanine

    21.02.2019 00:28
    Argumenti, a ne zvona i ...
    Gradjanin 20.02.2019 • 16:38
    Ns
    Trebalo bi organizovati kontraprotest

    A zasto bi trebalo? Zato sto ovi koji su na vlasti nemaju drugu mogucnost? Uskracen im je prostor u medijima? Nemaju mehanizam da menjaju stvari jer ih neko opstrujise? Zar su toliko nemocni posle sedam godina na vlasti da im samo placeni sendvicari u autobusima preostaju? Pa gde su ta dela da govore za njih, zar to nije jace od bilo kakvih organizovanih kontraprotesta?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti