Nova šansa za projektovanje sportskog centra na Novom naselju

Grad će do 22. marta primati ponude projektanata zainteresovanih da urade dokumentaciju za izgradnju novog sportskog centra na Jugovićevu.
Nova šansa za projektovanje sportskog centra na Novom naselju
Foto: 021.rs
Sportski centar na Novom naselju trebalo bi ambijentalno da se uklapa u izgled ovog dela grada, ali i da ima određenu prepoznatljivost, kao novi prostor prevashodno namenjen Atletskom klubu "Vojvodina". 
 
Novi sportski kompleks od oko 12.000 kvadrata na Naselju zameniće i dopuniti sadržaj koji je bio dostupan u sklopu stadiona "Karađorđe". Kako je najavljeno, stadion će nakon rekonstrukcije ostati bez atletske staze. 
 
Sam sportski centar imaće dvoranu za atletska takmičenja, atletski stadion, dečiji atletski stadion, uzbrdice za treninge i prateći sadržaj - moguće je planirati sportske prodavnice i servise, manje ugostiteljske objekte...
 
Konkretno, u dvorani će biti ovalna atletska staza duga 200 metara, sa šest staza, na betonskoj podlozi. Nalaziće se i staza za sprint, zaletište za skok u vis i skok s motkom, dva zaletišta za skok u dalj i troskok, kao i prostor za bacanje kugle. Sama dvorana imaće kapacitet od oko 2.000 sedišta, ali će on biti dodatno razređen tehničkom dokumentacijom. Dokumentacijom bi trebalo predvideti i mogućnost montažno-demontažnih tribina.
 
Atletski stadion biće kapaciteta od oko 2.500 do 2.800 gledalaca. Sadržaće ovalnu stazu dugu 400 metara, sa najmanje osam trkačkih traka. Otvoreni tereni planiraju se u južnom i zapadnom delu sportskog kompleksa, a mogu da budu predviđeni i za tenis, mali fudbal itd.
 
Kriterijum za dodelu ovog posla planiranja je najniža ponuđena cena. Kako je 021 pisao, procenjena vrednost ovog posla je oko 15 miliona dinara.
 
Podsetimo, ovo je treća javna nabavka za ovu svrhu nakon prethodne dve neuspele. O tome čitajte OVDE.
  • Nesa

    27.02.2019 11:50
    A bazen
    Bazen, bazen, bazen...
  • tatjana

    27.02.2019 09:51
    bazen
    pisala sam u Skupstinu grada i postavila pitanje naseg bazena na N.Naselju i dobila odgovor posle 7 meseci da nije planiran nikakav bazen na Naselju?!
  • Shin Sekai

    27.02.2019 00:39
    Mogli bi da naprave jedan malo ozbiljniji sportski centar sa zatvorenim bazenom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti