U petak na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu Sergej Trifunović i Koraks

Naredni protest pod parolom "1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama" održava se u petak, 1. marta, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta.
U petak na protestu "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu Sergej Trifunović i Koraks
Foto: 021.rs
Kako najavljuju u inicijativi "Jedan od pet miliona", na skupu će govoriti student i višestruki pobednik takmičenja u besedništvu Nikola Sibinčić i čuveni karikaturista Predrag Koraksić Koraks
 
Tokom celog trajanja će biti izložene Koraksove karikature.
 
"Jedan od njegovih novih radova, na kojem je prikazan Aleksandar Vučić dok se grčevito drži za glasačku kutiju i tako pokušava sačuvati od talasa građanskog nezadovoljstva - predstavlja i glavnu poruku novog protesta: Talasaj!", navode u inicijativi.
 
Ruta protestne šetnje je i ovog puta drugačija. Građani će sa Pozorišnog trga krenuti duž Ulice Jovana Subotića, skrenuti levo u Kisačku, pa opet levo na Bulevar kralja Petra. Zatim će kolona skrenuti na Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i stići na raskrsnicu kod Norka, gde će šetnja biti okončana. 
 
Protestu će se, kao i prethodne, i ove nedelje priključiti studenti Univerziteta u Novom Sadu, koji se okupljaju u 17 časova kod fontane ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić". Okupljenim studentima će se pre polaska na protest obratiti glumac i lider "Pokreta slobodnih građana" Sergej Trifunović.
 
Protestni skup počinje, kao i do sada, u 18 časova.
  • Pićuka

    01.03.2019 16:36
    Derane
    Dokle ta izanđala priča lopovi, lopovi. Ko je uhapšen i osuđen. Da li znaš da su ovi SNS-ovci pozapošljavali svoje više nego žuti za 12 godina. Šta misliš odakle one hiljade donacija SNS-u od po 40.000 din. Odlazak, u toku radnog vremena, na skupove, proslave, otvaranja... To je samo kako funkcioniše ovaj prepošteni SNS. Kakvi su funkcioneri,pravna država, institucije, kadrovi koje zapošljavaju, diplome, doktorati, subvencije, ugovori ... to je priča neispričana. Vi samo ponavljate žuti lopovi, žuti lopovi. Pozdravi prepoštene, Mitrovića, Karića, Perčevića, ove oz SNS ne spominjem jer su svi nepošteni ili nemoralni, i naravno brat.
  • Limun

    01.03.2019 07:51
    Molim vas da poskidate one divne plakate koje je sns okacio po celom gradu (od nasih para) i koji predstavljaju vrhunac primitivizma. A tim ulicama setaju i nasa deca koja ne zasluzuju da gledaju takve prostakluke.
  • :)

    28.02.2019 19:11
    Сви на протест!
    Био сам на пет протеста у БГД, као и на свим новосадским, осим на два последња.
    Спречио ме је грип, али сутра поново долазим!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.