FOTO: Nakon četiri sata jedva ugašen požar na Fruškoj gori

Na području Nacionalnog parka Fruška gora, nedaleko od Beočina, danas oko 14 časova došlo je do požara.
Zaposleni iz svih uprava Nacionalnog parka angažovali su se na lokalizovanju vatre i uz pomoć Vatrogasne službe iz Beočina, požar je ugašen tek oko 18 sati. Požar je zahvatio skoro 30 hektara površine.
 
Pretpostavlja se da je uzrok požara ljudski faktor, a šteta se procenjuje.
 
Iz Nacionalnog parka Fruška gora apeluju na građane da povedu računa, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila i da budu savesni prema svojoj okolini i prirodi. 
 
U toku je gašenje požara na lokalitetu Dumbovo u blizini Rakovca. Teren je nepristupačan.
  • Jednostavno

    01.03.2019 14:32
    Da li su ti vlasnici zemlje čuli ikad za kompostiranje? Lepo sav otpad na jednu gomilu, u hladu, povremeno zaliti i sledeće godine će imati komposta da pospu po njivi.
  • PreleP

    01.03.2019 10:11
    Volume 1 (Full Compilation)
    U civilizovanim zemljama poput Austrije, sav visak bio mase se koristi za proizvodnju struje. Kod nas to spaljuju na njivama da povecaju koncentraciju cadzi u vazduhu i kockaju se sa izazivanjem pozara uz mogucu materijalnu stetu i pogibije ljudi. Ja licno mislim da treba popisati sve te kojima je nivo svesti nula (0) i zakonskom obavezom ih upotrebljavati za drustveno korisne poslove. To je jedini nacin da malo privrede i da ne prave stetu.
  • Maya

    01.03.2019 09:32
    Po dzepu, dabome
    Ja lepo, kad vidim da neko pali njivu, stanem, pozovem vatrogasce i policiju, slikam doticnog i sacekam da dodju, ako imam vremena, a ako ne, ostavim kontakt svoj.

    Neces ti, koji palis, da brines o drugima? Nema problema. Nekoliko puta nek te zveknu po dzepu pa sledeci put razmisli.
    Ne dao bog da se vatra okrene ka naselju, sta ces onda?
    Tako je pre neko vece na Klisi gorela trava jer je neki lik odlucio da zapali sto je pokosio. Pa se sve rasirilo i krenulo ka nekom auto placu i naseljenom delu.
    Bravo, genije!

    Ovo je kaznjivo delo i ljudi, samo napored, prijavljujte ih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.