Počela izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije počela je sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Begeču.
Ovom investicijom biće omogućeno da ranije izgrađena kanalizaciona mreža bude puštena u funkciju. Za radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 192 miliona dinara, a rok za završetak radova je 240 dana.
 
Kompleks prečistača prostiraće se na površini od 1,5 hektara, na 500 metara od samog naselja. Za obezbeđenje adekvatnog kvaliteta prečišćenje vode, predviđena je primena kombinovanog postupka mehaničko-biološkog prečišćavanja, čime će biti zadovoljeni svi neophodni uslovi zaštite životne sredine, naročito zaštite okolnog zemljišta, kao i površinskih i podzemnih voda. 
 
Otpadne vode iz naselja će se dovodnim kolektorom transportovati do prečistača, a prečišćenje vode iz naselja će odlaziti u Dunav i neće ugroziti kvalitet vode u njemu. 
 
Sem samog postrojenja, u okviru kompleksa biće izgrađene i interne saobraćajnice, parking, javno osvetljenje, vodovodna i elektro mreža, a prostor će se i hortikulturno urediti.
  • SocijalistaBegeč

    02.03.2019 16:44
    uspeh socijalista
    Hvala Socijalističkoj partiji Srbije i njenom rukovodstvu što je omogućio da se prečistač počne graditi u Begeču.
    Savet MZ na čelu sa Socijalistima je najzaslužniji za ove radove.
  • Kerefeke

    01.03.2019 22:11
    Novi Sad kada dostigne broj stanovnika kao begec i bude isto tako bitan onda ce mozda dobiti isto precistac za vodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti