Organizatori protesta bez komentara na govor Sergeja Trifunovića u Novom Sadu

Savet protesta "Jedan od pet miliona" nije želeo da komentariše govor predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića u Novom Sadu i uvrede koje je uputio na račun političkih snaga koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine, kao i uvrede na račun predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.
Organizatori protesta bez komentara na govor Sergeja Trifunovića u Novom Sadu
Foto: 021.rs
"Savet se održava ponedeljkom, tada se i dogovara ko će i kad govoriti", naveli su u Savetu protesta.
 
Dodali su da u petak uveče nije bilo predviđeno da Trifunović govori na protestu, već karikaturista Predrag Koraksić Koraks, koji je otkazao učešće iz zdravstvenih razloga.
 
"Trifunović se obratio studentima u kampusu Novosadskog univerziteta, nakon čega su studenti predložili da on govori. Na predlog studenata, aminovano je da Trifunović govori, kako student Nikola Sibinčić ne bi ostao sam na bini", kažu u Savetu protesta.
 
Sergej Trifunović je rekao da je čuo priče o "planu za otcepljenje Vojvodine", koji bi, kako tvrdi, trebalo da realizuje Nenad Čanak i pozvao okupljene građane da to nikako ne dozvole. On je rekao da bi, po tom planu, Nenad Čanak "na kamionu, sa okupacionom vojskom trebalo da uđe u Novi Sad i proglasi otcepljenje Vojvodine od Srbije".
 
Na Čankov račun je uputio veliki broj uvreda. Rekao je da je on, zajedno sa Rasimom Ljajićem i Čedomirom Jovanovićem, "lažni opozicionar", koji je još veći problem za Srbiju od Aleksandra Vučića.
 
Pristalice vojvođanske autonomije, koji su nosili zastave pokrajine, demonstrativno su napustile skup nakon obraćanja Trifunovića.
 
LSV: Salve mržnje prema Vojvodini
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenjuje da je govor Sergeja Trifunovića "ispod svake granice pristojnosti i istine".
 
"I kao što je u Kragujevcu pozivao na kačenje slika Dimitrija Ljotića, u gradu u kome su ljotićevci učestvovali sa okupatorima u pogubljenjima đaka 1941. godine, tako se Trifunović u petak u našem glavnom gradu odlučio na salve mržnje prema Vojvodini, u najboljem maniru neofašističkih jurišnika", navodi LSV. 
 
Ta stranka poziva organizatore protesta da se ograde od reči Sergeja Trifunovića. 
 
"Mržnja prema Vojvodini i prostačko vređanje političkih neistomišljenila ne smeju biti poruka upućena sa građanskih protesta", ukazuje LSV.

Komentari 106

  • Saša 40

    04.03.2019 17:04
    kada će oni koji su zaposleni u gradskim preduzećima a idu ili su u obezbeđenju na protestima da daju otkaze na poslove koje su dobili preko svojih političkih partija i ne rade ništa u tim preduzećima nego gledaju kako da im prođe vreme u preduzeću ako se ne slažu sa gradskom vladom? Dajte otkaz u gradskim preduzećima prevaranti
  • Perica

    04.03.2019 11:13
    Secanje
    Dve hiljadite kad se rusio Milosevic odmah posle desavanja u skupstini gost jedne emisije bio je i Nenad Canak. Na pitanje voditeljke ili voditelja od cega se on izdrzava izjavio je od nekih aktivnosti u klubu mislim da je bio u pitanju moto klub i jos nekih gluposti. Od tih gluposti on je napravio pravo bogastvo da bi mu pozavideli mnogi uspesni sportisti . Secam se i slucaja Audija A8 kga Rusi ( u NISu)nisu nikako mogli da nadju a stalno se tocilo gorivo i bio je registrovan redovno svake godine i trisio lepe kolicine goriva. na kraju se ispostavilo da je bas kod ovog borca za Vojvodinu koja je inace sto se njega tice velicine njegovog dzepa.
  • pozdrav iz Rusije

    04.03.2019 10:19
    I od kad je Canak postao nepromenjivi vodja LSV i sinonim za borbu za autonomiju Vojvodine? Sta je on neki guru? Nema ko drugi? Pa isti je znaci kao i Vucic i Milo i slicna banda. Sve su to Bebini puleni. Neka ide sa Seseljem na bocanje umesto sto troluju za AV. Po cemu oni ne podlezu kritici? Sta su uradili za ikoga dobro poslednjih, pa evo neka bude 10 godina? Umesto da se povuku na camac i da idu negde na pecanje i prepuste nekom mladjem stranke, ne, rasirila se bulja u fotelji pa sad ne mogu da izadju iz nje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti