FOTO: Sakupljeno tridesetak džakova smeća na Detelinari

Više od šezdeset džakova smeća prikupljeno je u akciji Zelenih brigada u Novom Sadu i Beogradu, koja je održana četvrtu nedelju zaredom.
Na Detelinari, ispred stare robne kuće, zatim u ulicama Milenka Grčića, Braće Mogin i Orlovića Pavla sakupljeno je tridesetak džakova smeća, a najviše je uklonjeno paklica od cigareta, opušaka, raznog papirnog otpada. 
 
"Zapanjujuće je koliko nesavesni građani zagađuju svoju najbližu okolinu. Posebno nas je zapanjila činjenica da su divlju deponiju smeća napravili u dvorištu jedne napuštene kuće u ulici Orlovića Pavla. Međutim, ohrabruje podatak da nam se u akcijama čišćenja pridružuje sve više građana. Ovaj put su nam u čišćenju pomogli građani Detelinare i Bulevara oslobođenja", kaže Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke.
 
U akciji čišćenja na Novom Beogradu najviše je pronađeno pikavaca i folija od namirnica, kao i psećeg izmeta. U Zelenim brigadama navode da će se narednih nedelja u akciju čišćenja uključiti ekipe iz preko deset gradova i opština u Srbiji.
  • mentalitet

    05.03.2019 16:38
    @Strah

    Verovatno je cinkarenje za one koji bi i sami bacali smece kroz prozor.
  • Strah

    05.03.2019 15:03
    To nije cinkarenje
    Ne razumem srbe zasto misle da je cinkarenje kada prijavis stoku koja baca smece, pikavce ili bilo sta drugo po travnjaku, ili baca smece kroz prozor. Moramo se boriti protiv takve gamadi. Uslikati ih (bar je to sada jednostavno) i sa slikom prijaviti komunalnoj policiji, ako to nesto vredi.
  • Novosađanka

    05.03.2019 12:33
    Čistiji grad
    Molim Vas da zelenu patrolu pošaljete na Klisu.Temerinski put od Najlon pijace prema Roda marketu.Užasno je!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti