Nove cene taksi prevoza u Sremskim Karlovcima

Opštinsko veće u Sremskim Karlovcima usvojilo je u decembru cenovnik usluga taksi prevoza putnika na teritoriji opštine.
Nove cene taksi prevoza u Sremskim Karlovcima
Foto: Pixabay
Cenovnik bi trebalo da se nađe na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine, i nakon toga da počne da se primenjuje, piše "Dnevnik".  
 
Predložene cene formirane su prema tarifama. Prva tarifa primenjivaće se od 6 do 22 časa za taksi prevoz na teritoriji Sremskih Karlovaca. Druga tarifa važi od 22 do 6 časova i u dane državnih i verskih praznika, kao i nedeljom na području Karlovaca, dok se treća tarifa primenjuje od ponoći do 24 sata i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju, i nedeljom za taksi prevoz izvan mesta.  
 
Start će u svim tarifama biti naplaćivan 100 dinara, a u prvoj tarifi pređeni kilometar koštaće 70 dinara, u drugoj 90, a u trećoj 110. 
 
Određena je i minimalna cena prevoza. Ona će u prvoj tarifi iznositi 150 dinara, u drugoj 180, a u trećoj 200. Čekanje po satu će se u svim tarifama naplaćivati isto - 500 dinara, kao i prevoz prtljaga - 50 i kućnih ljubimaca - 150 dinara.
 
Definisana je i cena usluga za prevoz kraći od kilometra. U prvoj tarifi takav prevoz koštaće 150 dinara, u drugoj 180, a u trećoj 200.     
 
Programom organizovanja taksi prevoza određeno je šest taksi mesta, četiri na stajalištu na Trgu patrijarha Brankovića i dva na stajalištu u Preradovićevoj ulici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.