Pacijent napao doktorku u Zmaj Ognjena Vuka

Pacijent Odseka za bolesti zavisnosti u ambulanti u Zmaj Ognjena Vuka, R. K, napao je psihijatra Milenu Golubski.
Pacijent napao doktorku u Zmaj Ognjena Vuka
Foto: 021.rs
Incident se dogodio u ponedeljak, 4. marta, u poslepodnevnim časovima.
 
Kako saopštavaju iz Doma zdravlja, "pacijent R. K, od ranije poznat policiji, fizički je nasrnuo na doktorku koja je tom prilikom pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata koji su bili u čekaonici izbegnuto je nanošenje težih povreda".
 
Povod za incident, saopštavaju, bilo je nezadovoljstvo pacijenta nemogućnošću trenutne realizacije izdatog elektronskog recepta za metadon u apoteci.
 
"Iako je doktorka Golubski svim pacijentima objasnila trenutnu situaciju i zamolila ih za strpljenje, što su gotovo svi prihvatili, R.K. je fizički napao našu doktorku hvatajući je za vrat i udarajući je u grudi. Nakon brze intervencije policije nasilnik je udaljen i, prema informacijama koje posedujemo, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao napad na službeno lice", navodi se u saopštenju.
 
Iz Doma zdravlja upozoravaju javnost da se, iako je vinovnik ovog napada zadržan u pritvoru, njihovi zaposleni konstantno suočavaju sa rizicima i ozbiljnim pretnjama.
 
Takođe, obaveštavaju javnost da se od 7. marta elektronski recepti za opijate, izdati u Odseku za bolesti zavisnosti, mogu realizovati u apotekama.
  • Lina

    15.03.2019 21:45
    Eh
    Groznih i bezdusnih komentara. Ako se neko drogira sigurno ima poremecaj licnosti znaci bolestan je isto kao vi, kao ja, kao bilo ko. Shvatite vec jednom da mozak nije nikakva misteriozna stvar vec organ kao svaki drugi i da njegova disfunkcionalnost dovodi do raznih bolesti. Zasto se ja ne drogiram? Zasto se vi ne drogirate? Verovatno smo mentalno zdraviji, bar za sad. Prosle godine sam zbog kamena u zuci cesto zavrsavala na urgentnom i svega se nagledala. Covek (ako se moze to nazvati covekom) dere se na doktrore, na svoju majku koja je pala na glavu i verovatno imala krvarenje u mozgu... I jos gro takvih primera. Svi ti ljudi-napasnici su bili kako ovde neki kazu "normalni".
    Imamo u komsiluku jednog metadonca. Nije zombiran, ima svoju firmu, vredno radi, dobro zaradjuje, ne pije, lep momak.. Naravno nije nasilan. Mozda ih ima jos, a da to ne znam (ni ne zanima me). Imamo u komsiluku i "normalnih" istetoviranih novopecenih vernika, nadobudnih, besnih, oholih, psuju, svadjaju se, agresivni su, vodaju keretine... Hocu da kazem sve zavisi od licnosti, mozes da pijes presolol, aspirin, metadon, ako si agresivan svejedno je. Moram da citiram Banovic Strahinju: "Draza mi je njena gresnost od vase svetosti".
  • Čuči čavka na...

    10.03.2019 21:49
    A obezbeđenje nula
    A gde je obezbeđenje a kamo li policija?
    Ovo je već previše. Sramota.
    A kazne-preblage.
  • @milla

    09.03.2019 09:12
    Deo ide kod doktorke iz teksta, deo u metadonski centar, a dobar deo ide kod lekara opste prakse, ne pise u tekstu, ali covek na ciji si komentar odgovorila je verovatno upuceniji u organizaciju izdavanja metadona. Znaci i lekari opste prakse rade ovaj posao, samo se njima salju nazovi "stabilni" zavisnici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti