Plesači iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Austrije u Novom Sadu radili na jedinstvenoj predstavi

Otvorenom probom plesnog projekta "Someone From Home", koju su održali članovi i članice trupe projekta u Kulturnoj stanici "Svilara", stvorena je koreografija za treću etapu koja će se odviti na leto 2019.
Umetnička direktorka projekta i koreografkinja Silke Grabinger poručuje da je veliko zadovoljstvo raditi sa mladim i talentovanim plesačima iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Austrije i da su sa završetkom današnje etape stvoreni uslovi za dalji razvoj projekta.
 
Za plesača iz Srbije Aleksandra Jakovljevića, koji je ranije igrao samo tradicionalne plesove, kaže da pesma i igraju spajaju ljude, te da mu je rad na projektu "Someone From Home" neprocenjivo iskustvo.
 
Projekat savremenog plesa "Someone from home" predstavlja rad po dvoje umetnika iz Bugarske, Austrije, Rumunije i Srbije koji stvaraju plesnu predstavu koja ih podseća na tradicije njihovih predaka. U fokusu projekta se nalaze tradicije i nasleđa podunavskih Švaba, čije poreklo vodi i umetnička direktorka projekta Silke Grabinger koja je i koreografiknja predstave.
 
Predstava će imati premijere u leto 2019, u Lincu, Sofiji, Temišvaru i Novom Sadu. Koncipirani su kao događaji na otovorenom koji pozivaju publiku na interakciju ples i igru i svojim izgledom i formom podećaju na nekadašnje gradske igranke.
 
Projekat realizuju Studentski kulturni centar Novi Sad, "SILK Fluegge Dance Compagnie" iz Austrije, "Derida Dance Center" iz Bugarske, "Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely" iz Rumunije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.