FOTO: "Čistoća" uklonila divlje deponije kod Satelitske pijace i u Futogu

"Čistoća" je uklonila nekoliko manjih divljih deponija kod Satelitske pijace, a uređen je i plitki kanal za odvod atmosferskih voda.
Kako navode u ovom preduzeću, uklonjena je i divlja deponija u Dunavskoj ulici u Futogu. 
 
"Prostor oko Satelitske pijace je mesto na kom se redovno stvaraju divlje deponije i koji 'Čistoća' redovno uređuje. Međutim, bez obzira na to i dalje postoje nesavesni građani koji nastavljaju da tamo da odlažu smeće nepropisno. Slična je situacija i u brojnim drugim delovima grada gde se kontinuirano odnosi smeće sa istih lokacija", navode u "Čistoći".
 
Godišnje se u Novom Sadu i okolini uklone divlje deponije sa više od 12.500 lokacija u gradu i prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 30 do 40 lokacija. Količina smeća koja se u tom procesu sakupi je oko 900 kubika mesečno, odnosno oko 11.000 kubika godišnje.
 
"Čistoća" apeluje na građane da ih ne prave i da smeće odlažu u kontejnere i druge posude namenjene za to.
 
  • 30ka

    14.03.2019 17:05
    Koleru ćemo zapatiti!!!
    Grad je užasno prljav. Đubreta na sve strane. Novi plastični kontejneri, sa pedalom za otvaranje, gotovo pravilu zjape otvoreni. A smeće pored kontejnera mesecima stoji nepočišćeno. Divljih deponija na svakom koraku.
    Komunalna policija i inspekcije ocena 0 (nula).
    PS Samo nemojte sakupljače sekundarnih sirovina da krivite da oni prljaju.
  • Sanja

    14.03.2019 16:52
    Vapaj nesrećnih građana
    Molimo Vas pomozite da se očisti i uredi ovo ruglo!Temerinski put,od Najlon pijace ka Roda marketu.To je ekološka katastrofa,od mrtvih źivotinja do đubreta koje je na samoj biciklističkoj stazi.Stavite nadzorne kamere,iz svakog automobila koji izbacuje smeće,šut i ostali odpad šaljite kazne!!!To je jedino rešenje.
  • Salajčan

    14.03.2019 14:50
    Čistoća
    Zato pred kućom njihovom u parkiću kod Almaškog groblja verovatno ne vide, vide samo na daleko. Jad i beda od čistoće u gradu. Nikad prljaviji grad nije bio, verovatno tako treba zbog "prestonice kulture"! Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.